Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα αποτελέσματα από τον Euro NCAP

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα αποτελέσματα από τον Euro NCAP

ΝΕΑ

Νέα αποτελέσματα από τον Euro NCAP

ΝΕΑ

Τις επιδόσεις πέντε νέων μοντέλων στις δοκιμές πρόσκρουσης, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP. Στο «μικροσκόπιό» του βρέθηκαν η Mercedes GLA, τα μικρά Toyota Aygo και Renault Twingo, καθώς και τα πολυμορφικά Citroen Berlingo/Nissan e-NV200.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μοναδικό πεντάστερο μοντέλο σε αυτό το σετ αναδείχθηκε η GLA, το μικρομεσαίο SUV της Mercedes. Βαθμολογήθηκε με 96% στην προστασία επιβατών, 88% σε αυτή των ανηλίκων, 67% των πεζών και 70% στον εξοπλισμό ασφάλειας.

Τα δύο νέα αυτοκίνητα πόλης, Twingo και Aygo, απέσπασαν 4 αστέρια από τον οργανισμό Euro NCAP. Το μικρό της Renault πήρε 78% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 81% των παιδιών, 68% των πεζών και 56% στον εξοπλισμό ασφάλειας. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το μοντέλο της Toyota είναι 80%, 80%, 62%, 56%. Η απουσία συστημάτων όπως το αυτόνομο φρενάρισμα και η ειδοποίηση σε ακούσια αλλαγή λωρίδας, τους στοίχισε το πέμπτο αστέρι.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, τα πολυμορφικά Berlingo και e-NV200 πήραν από τρία αστέρια. Τα ποσοστά για το μοντέλο της Citroen είναι 56% (ενήλικοι), 74% (παιδιά), 63% (πεζοί) και 48% (συστήματα ασφάλειας). Για το ηλεκτρικό της Nissan τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 75%, 80%, 60%, 38%. Και εδώ η απουσία πλήρους εξοπλισμού ασφάλειας έπαιξε το μεγαλύτερο ρόλο στην μη εξασφάλιση μεγαλύτερης βαθμολογίας.