Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα, ακόμα πιο δυνατή έκδοση για τη Ferrari SF90 (+video)

Ελλάδα 2:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα, ακόμα πιο δυνατή έκδοση για τη Ferrari SF90 (+video)

ΝΕΑ

Νέα, ακόμα πιο δυνατή έκδοση για τη Ferrari SF90 (+video)

ΝΕΑ

Η Ferrari SF90 Performance, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2023, με περισσότερη δύναμη και επεμβάσεις αεροδυναμικού χαρακτήρα στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο της Ferrari είναι στην παραγωγή από το 2019 και όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει η ώρα της ανανέωσης.

Στα τέσσερα χρόνια παραγωγής, η Ferrari προετοιμάζει μια νέα έκδοση της SF90 που θα φέρει ακόμα πιο μεγάλα νούμερα απόδοσης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023 (ως μοντέλο 2024), η «Versione Speciale» (που μάλλον θα καταλήξει με ένα όνομα τύπου Performance) εθεάθη πρόσφατα στους δρόμους γύρω από το εργοστάσιο της Ferrari να κάνει δοκιμές ως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Παρά το καμουφλάζ, φαίνεται πως στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια πιο αεροδυναμική προσέγγιση, στα πρότυπα της Ferrari 488 Pista. Η σχεδίαση του αυτοκινήτου, διέπεται από τις αρχές των αεροδυναμικών βοηθημάτων των μονοθεσίων της Formula 1 και κάπως έτσι «εξηγείται» και η διαμόρφωση του μπροστινού μέρους που ανακατευθύνει τον αέρα εσωτερικά και προς τα επάνω.

Εξοπλισμένο με φρένα από ανθρακόνημα και κεραμικά υλικά, καθώς επίσης και τροχούς με πεντάκτινες ζάντες, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο αφήνει σε κοινή θέα και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες, όπως είναι ο επανασχεδιασμένος διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα. Διαφορετική φαίνεται και η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων, με μακρύτερη σε μήκος «ουρά»  και διάφανο κάλυμμα στον κινητήρα.

Advertisement

Επισήμως, λεπτομέρειες για την απόδοση δεν υπάρχουν και οι 1.000 ίπποι με τα 800 Nm ροπής της υπάρχουσας SF90, παραμένουν θεωρητικά παραπάνω από επαρκής ως απόδοση. Είναι σχεδόν σίγουρο όμως, ότι στην προκειμένη περίπτωση, η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, θα εμφανίζει λίγο μεγαλύτερη συνολική απόδοση, ίσως και μόνο με αναβάθμιση του ηλεκτρικού μέρους του υβριδικού συστήματος κίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μείωση τιμών δεν είναι λύση… λένε οι κατασκευαστές ηλεκτρικών
Ferrari: Πωλήσεις ρεκόρ, bonus-μαμούθ 13.500 ευρώ στους υπαλλήλους
Με αυτό το όχημα πας σίγουρα στη δουλειά σου (+video)