Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

NAIAS 2017: Mercedes AMG GT, στον αχρείαστο αισθητικό!

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NAIAS 2017: Mercedes AMG GT, στον αχρείαστο αισθητικό!

ΝΕΑ

NAIAS 2017: Mercedes AMG GT, στον αχρείαστο αισθητικό!

ΝΕΑ

Έχετε ακούσει την έκφραση «αν δεν έσπασε, μην το φτιάχνεις;” Οι μηχανικοί της Mercedes-AMG προφανώς δεν συμμερίζονται το παραπάνω, αφού η Mercedes AMG GT δεν έχει καν στην αγορά τρία χρόνια και έχει ήδη υποστεί ένα λίφτινγκ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με την ευκαιρία της 50ής επετείου της AMG, το 2018, η Mercedes-AMG GT επικαιροποιεί την παρουσία της με μια ανανεωμένη αισθητική. Η δικτυωτή γρίλια της εντυπωσιακής μάσκας δανείζεται τώρα από την αγωνιστική έκδοση GT3. Υπάρχει ένας νέος εμπρός προφυλακτήρας αλλά και το ενεργό σύστημα Aero Airpanel που έκανε το ντεμπούτο του στο top-of-the-line GT R.

Επίσης υπάρχουν νέα πακέτα διαθέσιμου εξοπλισμού, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος τηλεματικής που συνδέεται με συσκευές smartphone.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-AMG-GT-NAIAS-2017-tsiro-640

Το καλύτερο από όλα φυσικά είναι η περισσότερη δύναμη: το βασικό μοντέλο (σε coupe και convertible) παράγει τώρα 469 ίππους (13 περισσότερους από ό, τι πριν) αλλά και πολύ περισσότερη διαθέσιμη ροπή (63,5 kgm). Η Mercedes AMG GT S αποδίδει τώρα 515 ίππους και 67,5 kgm ροπής. Το αποτέλεσμα; Μόλις 3,9 και 3,7 sec αντίστοιχα, για τις δυο εκδόσεις.

Όποιος άπληστος, έχει κι άλλη επιλογή. Η Mercedes προσφέρει μια πιο ισχυρή έκδοση του 4.0 λίτρων twin-turbo V8. Στους 550 ίππους η απόδοση παρακαλώ, λίγο πιο κάτω από τους 577 του GT R. Η Mercedes AMG GT C διαθέτει επίσης μεγαλύτερες ζάντες, ευρύτερο πίσω μετατρόχιο, προσαρμοζόμενη απόσβεση ανάρτησης, παθητική τετραδιεύθυνση, πίσω μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement