Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Να γιατί δεν πρέπει να χαζεύουμε όταν υπάρχει ατύχημα (+video)

Ελλάδα 8:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Να γιατί δεν πρέπει να χαζεύουμε όταν υπάρχει ατύχημα (+video)

ΝΕΑ

Να γιατί δεν πρέπει να χαζεύουμε όταν υπάρχει ατύχημα (+video)

ΝΕΑ

Η κλασική ελληνική συνήθεια να αποσπάται η προσοχή μας από τον δρόμο όταν υπάρχει κάποιο ατύχημα έχει κάποιες φορές δυσάρεστα αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Είναι κάτι που ζούμε σχεδόν καθημερινά στους δρόμους μας. Ένα ατύχημα που έχει γίνει στην διαδρομή μας, όχι μόνο καθυστερεί όλη την κυκλοφορία αλλά και πολλές φορές προκαλεί και άλλα μικρότερα ατυχήματα.

Η περιέργεια του Έλληνα να δει τι έχει γίνει στην απέναντι πλευρά του δρόμου δεν είναι προφανώς ιδίωμα μόνο της δικής μας φυλής. Όπως φαίνεται από το video τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, από κάμερα που μάλλον βρίσκεται πάνω στο σώμα ενός αστυνομικού, βλέπουμε μία σοκαριστική σκηνή. Έχει προηγηθεί κάποιο ατύχημα στην μία πλευρά του αυτοκινητόδρομου και έχουν μαζευτεί τα οχήματα των αρμόδιων συνεργείων.

Advertisement
Advertisement

Στην απέναντι πλευρά υπάρχει ένα φορτηγό μιας οδικής βοήθειας το οποίο περιμένει για να πάρει κάποιο από τα αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί στο ατύχημα.

Και ενώ όλα εξελίσσονται ομαλά, ξαφνικά από μακριά έρχεται ένα μαύρο σεντάν και πέφτει με ορμή πάνω στον γερανό.

Από εκεί και πέρα συνεχίζει την τρελή του πορεία και βρίσκεται στον αέρα. Σε μία σκηνή που θυμίζει video game το σεντάν κάνει μία περιστροφή στον αέρα και προσγειώνεται αρκετά μέρα πιο μακριά.

Advertisement

Όπως μαθαίνουμε από τις αρμόδιες αρχές, παρά την φοβερή σύγκρουση, οι τέσσερις επιβαίνοντες την γλίτωσαν με σχετικά ελαφρείς τραυματισμούς.

Όσο για το ηθικό δίδαγμα: Όταν υπάρχει ατύχημα σε κάποια πλευρά του δρόμου, καλό θα ήταν να κοιτάμε την δουλειά μας και να μην χαζεύουμε. Αυτό θα διευκολύνει την κυκλοφορία (και προφανώς τα ασθενοφόρα ή την πυροσβεστική) ενώ παράλληλα θα γλιτώσει και εμάς από κάποιο ατύχημα από απροσεξία.

Advertisement

Η περιέργεια δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις καλός σύντροφος. Και σε τέτοιες καταστάσεις μόνο έξτρα προβλήματα μπορεί να προσθέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσωσε το σκυλί αλλά προκάλεσε φοβερή καραμπόλα! (+video)
Video: Είδε το στήθος της και όχι τη στροφή
Έλεος: Μην κάνετε αυτό το λάθος σε πλημμύρα! (+video)