Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλεος: Μην κάνετε αυτό το λάθος σε πλημμύρα! (+video)

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έλεος: Μην κάνετε αυτό το λάθος σε πλημμύρα! (+video)

ΝΕΑ

Έλεος: Μην κάνετε αυτό το λάθος σε πλημμύρα! (+video)

ΝΕΑ

Η δύναμη του νερού είναι σχεδόν πάντα ισχυρότερη από την δύναμη της ανθρώπινης ανοησίας.

Advertisement
Advertisement

Με τις αλλαγές που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στο κλίμα του πλανήτη, είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε φαινόμενα που μέχρι πριν λίγο καιρό μας ήταν άγνωστα.

Οι πλημμύρες είναι ένα από αυτά τα ακραία φαινόμενα που πλήττουν τον πλανήτη, ακόμα και περιοχές που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα. Όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Ιταλία με τους πολλούς νεκρούς και τις μεγάλες καταστροφές μέσα στις πόλεις.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να προσέχουμε σε τέτοιου είδους έκτακτες περιστάσεις. Και γενικά να αποφεύγουμε κάθε κατάσταση που μπορεί να μας εκθέσει σε κίνδυνο.

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο οδηγός μιας BMW βρίσκεται σε μία διασταύρωση, θέλοντας να διασχίσει έναν δρόμο που κατεβάζει πολύ νερό.

Ο οδηγός το σκέφτεται λίγο και τελικά παίρνει την απόφαση να πατήσει τέρμα το γκάζι ώστε να περάσει γρήγορα απέναντι.

Όμως η ορμή του νερού είναι τέτοια που τελικά παρασέρνει το αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλέον έρμαιο των στοιχείων της φύσης. Όσο και αν φαίνεται σχετικά εύκολο το πέρασμα, τελικά πρόκειται για μία παγίδα από την οποία ο οδηγός δεν μπόρεσε να ξεφύγει.

Advertisement

Η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, καθώς πολύ πιο κάτω η ένταση του νερού μειώθηκε, επιτρέποντάς του να ανακτήσει τον έλεγχο.

Όμως το παράδειγμά του θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας, ιδίως όσους αψηφούν τους κινδύνους και θεωρούν ότι μπορούν να περάσουν από τέτοιες καταστάσεις.

Advertisement

Είναι άδικο να θρηνούμε κάθε τόσο την απώλεια συνανθρώπων μας η οποίοι από άγνοια ή υπερβολική σιγουριά χάνονται, ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βάλουν την όπισθεν ή να αλλάξουν δρομολόγιο.

Trying to cross a flood
by u/Holy_Grapes in IdiotsInCars

Advertisement

Trying to cross a flood: epilogue
by u/Holy_Grapes in IdiotsInCars

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Βρείτε πως βρέθηκε εκεί η 5άρα! (+video)
Απίστευτο: Σοκαριστικό θανατηφόρο τροχαίο στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας!
YouTuber σκοτώθηκε κυνηγώντας τα 300 χλμ./ώρα!