Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Wallbox για όλα τα EV

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Wallbox για όλα τα EV

ΝΕΑ

Tesla: Wallbox για όλα τα EV

ΝΕΑ

Η Tesla μόλις κυκλοφόρησε έναν νέο οικιακό φορτιστή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  όλα τα ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία από την Καλιφόρνια προσφέρει φορτιστή  που δεν είναι μόνο για τα μοντέλα της.

Το νέο wallbox της Tesla είναι εξοπλισμένο με το βύσμα J1772 και έχει σχεδιαστεί τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Παρέχει ισχύς φόρτισης έως και 9,6 kW και περιλαμβάνει ένα καλώδιο 7,3 μέτρων. Ο φορτιστής προσφέρει επίσης πολλαπλές ρυθμίσεις ισχύος.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρίας είναι μια βελτιωμένη και προσαρμοσμένη έκδοση του οικιακού φορτιστή προηγούμενης γενιάς που πουλούσε η Tesla στους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

Δεν διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi όπως ο οικιακός φορτιστής Gen 3 που προσφέρεται στους ιδιοκτήτες της Tesla. Επίσης δεν φορτίζει τόσο γρήγορα.

Ενώ ο φορτιστής είναι κατασκευασμένος για να λειτουργεί με οχήματα εκτός Tesla, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες Tesla με έναν ειδικό προσαρμογέα που λέγεται ότι διατίθεται στάνταρ με την αγορά οποιουδήποτε οχήματος Tesla.

Advertisement

Αυτό που κάνει τον φορτιστή τοίχου Level 2 από την Tesla ιδιαίτερα ελκυστικό, είναι το γεγονός ότι προέρχεται από μια μάρκα που ήταν στο «παιχνίδι» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων περισσότερο από όλους τους άλλους κατασκευαστές. Επιπλέον, έχει ανταγωνιστική τιμή.

Advertisement

Η κυκλοφορία αυτού του φορτιστή τοίχου έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, άλλων εταιριών, να χρησιμοποιούν 10 από τους σταθμούς Supercharger στην Ολλανδία ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ανοίξει τελικά και τους 25.000 ταχυφορτιστές της παγκοσμίως σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εκτός Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσβάσιμοι σε όλους οι Superchargers της Tesla
General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla
Η Tesla θα συνεργαστεί με τις Jaguar και Land Rover