Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μοτοδυναμική: Μεγάλη βελτίωση της κερδοφορίας!

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μοτοδυναμική: Μεγάλη βελτίωση της κερδοφορίας!

ΝΕΑ

Μοτοδυναμική: Μεγάλη βελτίωση της κερδοφορίας!

ΝΕΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης να αναφέρει την εντυπωσιακή πορεία της Sixt.

Advertisement
Advertisement

Στη σταδιακή σταθεροποίηση της διαθεσιμότητας των αυτοκινήτων, δίκυκλων, καθώς και στην αύξηση της δυναμικής στην αγορά ενοικιάσεως αυτοκινήτων, λόγω της ανόδου του τουρισμού αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Mοτοδυναμικής, Σωτήρης Χατζίκος, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Τα προβλήματα στην διαθεσιμότητα επηρέασαν αρκετά την Porsche οι πωλήσεις της οποίας υποχώρησαν σε σχέση με πέρυσι ωστόσο δεν καταγράφηκε κάτι τέτοιο και στην Yamaha η οποία παρουσίασε ισχυρή ανάπτυξη σε σχέση με το 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Χατζίκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη βελτίωση της κερδοφορίας, με τον υπερδιπλασιασμό των αποτελεσμάτων EBITDA, καθώς και την επιστροφή σε καθαρή κερδοφορία 6,2 εκατ. ευρώ το 2021, έναντι ζημιών 2,2 εκατ. ευρώ για το 2020.

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν παρέλειψε να αναφέρει την εντυπωσιακή πορεία της Sixt ιδίως στο δεύτερο εξάμηνο τονίζοντας με έμφαση ότι τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο σύνολο του έτους ήταν διπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Παράλληλα εντυπωσιακή ήταν η βελτίωση στην κερδοφορία σε όλα τα επίπεδα.

Για το 2022 ο κ. Χατζίκος τόνισε ότι αναμένεται να σταθεροποιηθεί η διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων και είναι εμφανής η άνοδος του εισερχόμενου τουρισμού ωστόσο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές αλλά ο όμιλος δεν δραστηριοποιείται στις συγκεκριμένες αγορές.

Advertisement

Μεταξύ των θεμάτων που εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση ήταν η δωρεάν διάθεση έως 53.480 ήδη υπαρχουσών μετοχών (πολιτική κινήτρων) σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και της θυγατρικής της Lion Rental (Sixt) με υποχρεωτική διετή διακράτηση.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε, ακόμη, την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος, ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Advertisement

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το ποσό του 0,04 ευρώ ανά μετοχή (συνολικά 1,17 εκατ. ευρώ) είναι διπλάσιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό και οδηγεί σε μια μερισματική απόδοση που προσεγγίζει το 1,9%.

Επίσης αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών η οποία λήγει την 26.06.2022. Παρατείνεται για ακόμα 24 μήνες, δηλαδή από την 26.06.2022 έως την 26.06.2024.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται: «Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.» («Εταιρία») ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων, και στην οποία παρέστησαν νόμιμα αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου μέσω τηλεδιάσκεψης είκοσι οκτώ (28) μέτοχοι εκπροσωπούντες 17.760.823 μετοχές, ήτοι ποσοστό 60,89% του μετοχικού κεφαλαίου (μη συνυπολογιζόμενων των ίδιων μετοχών) αποφασίστηκε ως προς το 11ο θέμα ημερησίας διάταξης («Παροχή έγκρισης για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρίας, σύμφωνα με τα άρθρα 49 και 50 του ν. 4548/2018») κατά πλειοψηφία με 17.683.826 έγκυρες ψήφους, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 60,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι με ποσοστό 99,57% των εκπροσωπούμενων μετοχών, η παράταση ισχύος της από 26.06.2020 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων περί απόκτησης από την Εταιρία έως 1.462.500 ιδίων μετοχών, η οποία λήγει την 26.06.2022.

Advertisement

Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση της 16ης.06.2022 ομόφωνα και παμψηφεί αποφάσισε την παράταση του χρονικού διαστήματος απόκτησης ιδίων μετοχών που όρισε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 26.06.2022 για έτι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, ήτοι από την 26.06.2022 έως την 26.06.2024, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός των 1.462.500 μετοχών. Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση της 16ης.06.2022 ομόφωνα και παμψηφεί όρισε το ποσό των ευρώ 4,00 ως ανώτατη τιμή απόκτηση μετοχών και το ποσό των ευρώ 0,36 ως κατώτατη τιμή απόκτησης μετοχών.»

Επιπλέον η εταιρεία ενέκρινε ομόφωνα το διορισμό από την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 16ης.06.2022 του νέου μέλους του Δ.Σ. και περαιτέρω προέβη στο ορισμό του ως μη εκτελεστικού μέλους σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 5§2 του ν. 4706/2020.

Μετά την παραπάνω ανασυγκρότηση σε σώμα, το Δ.Σ. της Εταιρίας έχει ως εξής:

1.Πάρης Κυριακόπουλος του Οδυσσέα και της Αναστασίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος.

2.Κρίτων Λεωνίδας Αναβλαβής του Στεφάνου και της Άννας Μαίρης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

3.Σωτήριος Χατζίκος του Δημητρίου και της Ελπινίκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.

4.Θεόδωρος Ακίσκαλος του Αριστομένη και της Χίλντα Άννας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

5.Λευκοθέα Βαράγκη του Θεμιστοκλή και της Ελένης, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

6.Αλέξανδρος Διογένους του Γεωργίου και της Άννας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

7.Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Σωτηρίου και της Ειρήνης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

8.Ειρήνη Μπαρδάνη του Φλώριου και της Παναγιώτας, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

9.Νικόλαος Παγιασλής του Πάνου και της Μαρίας, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

10.Ιωάννης – Στυλιανός Ταβουλάρης του Νικολάου και της Βασιλικής, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

11.Ελένη Βρεττού του Χρήστου και της Ευτυχίας, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Κατά τα λοιπά αποφασίστηκε να μείνει ως έχει η σύνθεση του Δ.Σ. που είχε εκλεγεί κατά την Γενική Συνέλευση της 24.06.2021 με θητεία λήγουσα την 24.06.2024, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας δύναται να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Μοτοδυναμική κινείται μπροστά
Μοτοδυναμική: Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας
Μοτοδυναμική: Δυναμικό παρών στις ενοικιάσεις ΙΧ και σκαφών!