Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο 14,6% η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Τουρκία

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μόνο 14,6% η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Τουρκία

ΝΕΑ

Μόνο 14,6% η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Τουρκία

ΝΕΑ

Πτώση 14,6% σημείωσε τον Απρίλιο η αγορά αυτοκινήτου στην Τουρκία καθώς η κρίση της πανδημίας κράτησε πίσω τους αγοραστές αλλά και δημιούργησε σημαντικές ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα δεδομένα της τουρκικής Ένωσης Διανομέων ο αριθμός των επιβατικών και ελαφρών φορτηγών που πωλήθηκαν τον Απρίλιο έφθασε τις 26.457 μονάδες σημειώνοντας πτώση της τάξης του 14,6% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτή η πτώση βάζει φρένο στην έως τώρα σημαντική ανάπτυξη που είχε σημειωθεί τους περασμένους μήνες του έτους καθώς από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο είχαν καταγραφεί 150.860 πωλήσεις που αντιστοιχούν σε αύξηση 30,3% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Πάντως οι εκτιμήσεις των ειδικών του χώρου αναφέρουν πως η φετινή χρονιά θα κλείσει κοντά στις 500.000 μονάδες, πολύ κοντά δηλαδή στα επίπεδα του 2019. Βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξει βέβαια η ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της παραγωγής ώστε να υπάρξει η απαραίτητη διαθεσιμότητα. Μάλιστα καθώς ο κόσμος θα αρχίσει να αποκτά και πάλι εμπιστοσύνη εκτιμάται πως περισσότερο κερδισμένοι θα βγουν όσοι έχουν κάποιο άμεσα διαθέσιμο στοκ αυτοκινήτων και δεν θα είναι τόσο εξαρτημένοι από τους ρυθμούς παραγωγής που θα επιτευχθούν από τα εργοστάσια παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Τον κρίσιμο Απρίλιο η πιο ομαλή ροή διάθεσης προϊόντων επιτεύχθηκε από τον όμιλο PSA και αυτό βοήθησε την Peugeot να περάσει στην πρώτη θέση των πωλήσεων με το σύνολο των Peugeot, Citroen, Opel και DS να κατακτούν σχεδόν το 30% των συνολικών πωλήσεων.