Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Citroen Ami

Ελλάδα 20:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Citroen Ami

Mobility

Mobility 2022: Citroen Ami

Mobility

Το αμιγώς ηλεκτρικό Citroen Ami καταθέτει μια νέα πρόταση αστικής κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο πόλης της Citroen φέρνει το στυλ στις καθημερινές μετακινήσεις.

Η Citroën με το νέο Αmi ταράζει τα νερά της αστικής κινητικότητας με μια πρωτοποριακή πρόταση που συνδυάζει τη βιώσιμη ηλεκτρική φιλοσοφία με το στυλ. Οι κόμπακτ διαστάσεις (μήκος 2,41 m) προσφέρουν στο διθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό Ami εξαιρετική ευελιξία, ενώ η ταξινόμησή του στην κατηγορία μοτοποδηλάτου σημαίνει πως μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου.

Διαθέτει έναν σχεδιασμό με συμμετρικές επιφάνειες, όπως οι προφυλακτήρες και οι δύο πόρτες, με κλασικό άνοιγμα στην πλευρά του συνοδηγού και αντίθετη φορά στην πλευρά του οδηγού. Παρά τη διθέσια διάταξη του εσωτερικού, το Ami προσφέρει αξιόλογη αίσθηση ευρυχωρίας για δύο άτομα, ενώ την ευελιξία του υπερθεματίζει ο μικρός κύκλος στροφής των 7,2 m.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει ισχύ 8 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης. Το Ami διαθέτει μπαταρία ιόντων-λιθίου με ενεργειακή απόδοση 5,5 kWh που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 75 km, ενώ η τελική του ταχύτητα φθάνει στα 45 km/h. Η φόρτιση της μπαταρίας του Ami γίνεται σε οικιακή πρίζα και διαρκεί 3 ώρες, χρόνος που θα μπορούσε να συγκριθεί με τη διαδικασία φόρτισης ενός smartphone.

Το ηλεκτρικό Ami προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και προστασία σε σύγκριση με δίτροχα ή τρίτροχα οχήματα χάρη στον κλειστό και θερμαινόμενο χώρο επιβατών. Η πανοραμική οροφή, το μεγάλο παρμπρίζ και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει μέσα στη διθέσια καμπίνα.

Advertisement

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Σύστημα Μετάδοσης: Ηλεκτρικό
Απόδοση: 8 PS-9,6 Nm
Κατανάλωση: 11,9 kWh/100 km
CO2: 0 g/km
Αυτονομία: 75 km
0-45 km/h: 10,0”

Advertisement

Στη Mobility 2022 μπορείτε να κάνετε test drive στo E-C4 C-Cross.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Citroen Ami στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κάθε πότε, χρειάζεται service το Citroen Ami; (+video)
Αυτά είναι τα 10 φτηνότερα ηλεκτρικά στην Ελλάδα