Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μισό δις για επενδύσεις στα «χέρια» της Rimac!

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μισό δις για επενδύσεις στα «χέρια» της Rimac!

ΝΕΑ

Μισό δις για επενδύσεις στα «χέρια» της Rimac!

ΝΕΑ

Δεκάδες επενδυτές -μεταξύ των οποίων και η Porsche- πιστεύουν στο εγχείρημα των ηλεκτρικών supercars της Rimac.

Advertisement
Advertisement

H εταιρεία από την Κροατία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις -κυρίως με το Nevera– και ετοιμάζεται για εκτόξευση.

Γερμανοί, Ιάπωνες, Ιταλοί, funds και πολλοί άλλοι, συγκέντρωσαν 500 εκ. ευρώ, με σκοπό να “ποντάρουν” στο ηλεκτρικό μέλλον της Rimac. Οι Κροάτες, και συγκεκριμένα ο Mate Rimac, που παραμένει μεγαλομέτοχος, έχουν κερδίσει το σεβασμό και τις εντυπώσεις με την πρόοδο που έδειξαν την τελευταία τετραετία. Έτσι, εκτός από συνεργασίες αποφάσισαν να γίνουν κατά κάποιο τρόπο, κομμάτι της ανοδικής πορείας της Rimac. Η εταιρεία, που πλέον συνδέεται και με την Bugatti σε μεγάλο βαθμό, έχει επισυνάψει συνεργασίες με την Porsche, τη Hyundai, την Koenigsegg, την Aston Martin και τον οίκο Pininfarina μεταξύ άλλων.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία αριθμεί αυτή τη στιγμή 1.500 υπαλλήλους, και αναμένεται να εντάξει στο δυναμικό της άλλους 700 μέσα στο 2022 (από τα κεφάλαια που αναφέραμε) με σκοπό να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική, νέα γραφεία και φυσικά μεγαλύτερο όγκο παραγωγής. Αυτή τη στιγμή παράγει το εκπληκτικό Nevera των 1.914 ίππων και το οποίο φυσικά εξαντλήθηκε εν ριπή οφθαλμού, με σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Nico Rosberg να το αποκτούν και να το εκθειάζουν.

Η παραγωγή του  Nevera είναι μόλις 150 μονάδες, καθεμία από τις οποίες κατασκευάζεται στην Κροατία και κοστίζει (από) 2 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε αυτοκίνητο υπογράφεται προσωπικά από τον ιδρυτή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Mate Rimac. Προσεχώς λοιπόν περισσότερα και ίσως και ακόμη ισχυρότερα Nevera…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Off-road με το Rimac Nevera; (video)
Δοκιμή: Rimac Nevera
Η Rimac Technology αποκτά την ελευθερία της