Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μείωση στη γκάμα της σκέφτεται η Mercedes

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μείωση στη γκάμα της σκέφτεται η Mercedes

ΝΕΑ

Μείωση στη γκάμα της σκέφτεται η Mercedes

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz προσφέρει μια τεράστια ποικιλία οχημάτων που κυμαίνονται από σχετικά μικρά hatchback έως πολυτελή sedan και σπορ αυτοκίνητα που φέρουν πολλά μηδενικά στην τιμή τους. Σύμφωνα με τον μελλοντικό CEO της Daimler, Ola Källenius, ίσως έρθει η ώρα να αρχίσει να κόβει μερικά από τα…. λίπη στην πλούσια γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Από τη διετία 2020-2022, θα οδηγηθούμε φυσιολογικά σε πάνω από 40 μοντέλα και ακόμη και αν αγαπάμε όλα τα« παιδιά »μας, και το κάνουμε, πρέπει να είμαστε πολύ λογικοί και δεν πρέπει να διστάσουμε να αδυνατίσουμε λίγο την γκάμα όπου χρειάζεται”, τόνισε ο Källenius. «Δεν νομίζω ότι εξετάζουμε την ριζική αποκοπή του δέντρου εδώ, αλλά, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, θα δούμε το χαρτοφυλάκιο, θα μελετήσουμε τι έχει νόημα και τι όχι προκειμένου να ακολουθήσουμε εκεί που πηγαίνει η αγορά». Ο Källenius δεν ανέφερε συγκεκριμένα μοντέλα που θα μπορούσαν να εξαφανιστούν, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποια επικάλυψη στη σύνθεση. Για παράδειγμα, η νέα sedan A-Class και η CLA-Class μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα αλλά και τους κινητήρες. Η στενή ομοιότητα εγείρει το ερώτημα εάν η επένδυση του κόστους σε ένα όχημα θα ήταν μια καλύτερη επένδυση από το διαχωρισμό των χρημάτων μεταξύ δύο παρόμοιων μοντέλων.

Ο διευθυντής της AMG, Tobias Moers, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει αν θα αντικαταστήσει την SLC. “Δεν ξέρω, είναι υπό συζήτηση. Ο Källenius υπαινίσσεται επίσης το ενδεχόμενο ένα τρίτο μοντέλο AMG να πλαισιώσει τη γκάμα της AMG GT και του GT 4-Door Coupe. “Παρόλο που έχουμε και άλλα αυτοκίνητα στη Mercedes που βρίσκονται κοντά σε φιλοσοφία το ένα με το άλλο, οι αναφορές των πελατών αποκαλύπτουν πως αγαπούν το στυλ, την αξιοπιστία και την απόδοση. Οπότε εάν κινηθούμε σωστά μπορούμε να ενισχύσουμε την κερδοφορία. “Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την οικογένεια GT των AMG. Αυτό είναι το σχέδιο για τώρα, αλλά ας δούμε τι φέρνει το μέλλον …”.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες υποδεικνύουν πάντως θα δημιουργηθεί ένα λιγότερο ακριβό σπορ αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί άμεσα την Porsche 718 Cayman. Οι ίδιες γλώσσες υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο όχημα θα αντικαταστήσει την SLC.

Mercedes-Benz-amg-line-up-tsiro-640