Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Elon Musk ετοιμάζει μεγάλες απολύσεις στην Τesla

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Elon Musk ετοιμάζει μεγάλες απολύσεις στην Τesla

ΝΕΑ

O Elon Musk ετοιμάζει μεγάλες απολύσεις στην Τesla

ΝΕΑ

Οι προβλέψεις του ισχυρού άνδρα της Tesla για την παγκόσμια οικονομία είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, γι’ αυτό ετοιμάζεται από τώρα προειδοποιώντας το προσωπικό της εταιρίας ότι έρχονται απολύσεις.

Advertisement
Advertisement

Στη νέα και καθημερινή του πλέον εμφάνιση στα παγκόσμια ΜΜΕ, ο Musk δημιουργεί αίσθηση λέγοντας σε συνέντευξή του ότι έχει “ένα εξαιρετικά άσχημο προαίσθημα για την κατάσταση της οικονομίας στο άμεσο μέλλον”.

Και δεν μένει μόνο σε αυτό, καθώς ανακοινώνει ότι θέλει να κόψει τουλάχιστον 10% του εργατικού προσωπικού που απασχολείται στην Tesla.

To νέο mail που έφθασε στα χέρια του πρακτορείου Reuters έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά από εκείνο που καλούσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα γραφεία τους αλλιώς θα απολυθούν.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla απασχολεί περίπου 100.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι θυγατρικές της.

Η αυστηρή προειδοποίηση του Musk για μια πιθανή ύφεση και τις αρνητικές συνέπειες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η πιο έντονη και μάλιστα από ένα τόσο προβεβλημένο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παράλληλα έχουν γενικευθεί οι ανησυχίες για ύφεση, όμως το παράδοξο είναι ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα της Tesla και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ισχυρή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την εποχή για την Tesla είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Κίνα και το εργοστάσιο στην Σαγκάη που οδηγήθηκε σε πολυήμερο lockdown.

Advertisement

Tην ίδια στιγμή ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι σε υψηλό 40ετίας, και έχει ανεβάσει σημαντικά το κόστος ζωής για τον μέσο Αμερικανό.

Advertisement

Εκτός από το ενδεχόμενο απολύσεων, ο Musk έχει παγώσει και τις προσλήψεις στην εταιρία σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πάνω από 5.000 βιογραφικά στο LinkedIn, με εξειδικευμένους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι πολύ απαραίτητοι, ιδίως στο εργοστάσιο στο Βερολίνο.

Η νέα εξέλιξη στην συμπεριφορά του Μusk προκαλεί και πάλι ερωτηματικά για τον τρόπο σκέψης του. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτηση στο twitter στα τέλη Μάϊου, απαντώντας σε ακόλουθό του αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, είχε γράψει: “Ναι. Αλλά αυτό είναι καλό. Έβρεχε χρήματα για τους ανόητους εδώ και πολύ καιρό. Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν”.

Τυπικός Musk, έτοιμος να προκαλέσει τα ΜΜΕ, αλλάζοντας διαρκώς απόψεις και παραμένοντας μονίμως απρόβλεπτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: «Επιστρέψτε στο γραφείο ή απολύεστε»
Γιατί το Twitter σέρνει στα δικαστήρια τον Elon Musk;
Ο Elon Musk κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση