Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μην φορτίζετε γρήγορα γιατί μπορεί να πέσει η… ασφάλεια

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μην φορτίζετε γρήγορα γιατί μπορεί να πέσει η… ασφάλεια

ΝΕΑ

Μην φορτίζετε γρήγορα γιατί μπορεί να πέσει η… ασφάλεια

ΝΕΑ

Σε δημόσιο φορτιστή στην πόλη των Μεγάρων ζητούν από τους χρήστες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μην φορτίζουν γρήγορα γιατί μπορεί να πέσει η ασφάλεια

Advertisement
Advertisement

Στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι όλα ρόδινα, όπως άλλωστε ισχύει με τα περισσότερα νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες αλλά και όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα αφορά στη φόρτιση.

Τις περισσότερες φορές, δηλαδή 9 στις 10, το «γέμισμα» των μπαταριών γίνεται από οικιακό ρεύμα ή από ρεύμα σε επαγγελματικό χώρο. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που η φόρτιση γίνεται σε δημόσιο χώρο και ανάλογα τον φορτιστή, με ταχύτητες από 10 έως 300kW.

Πλέον ο αριθμός των φορτιστών έχει αυξηθεί σημαντικά, τόσο εντός πόλεων όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ο αριθμός δεν είναι πρόβλημα όσο αυτό με την ταχύτητα φόρτισης, το οποίο έχει αρχίσει να διορθώνεται, ιδίως με τους υπερταχυφορτιστές που μπαίνουν σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες και αγγίζουν, όπως προαναφέραμε, τα 300kW.

Advertisement
Advertisement

Δεν αντέχει το δίκτυο;

Την ώρα που οι ταχύτητες αυξάνουν, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ταχύτητεςπέφτουν δημιουργώντας προβληματισμό στους χρήστες. Όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική εικόνα του Newsauto, σε δημόσιο φορτιστή στην πόλη των Μεγάρων το δίκτυο δεν μπορεί να αντέξει μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να προτείνουν στους χρήστες να μην υπερβαίνουν σε ταχύτητα τις 7kW όταν φορτίζουν.

Να σημειώσουμε πως με τέτοιες ταχύτητες γίνεται συνήθως η φόρτιση σε ένα σπίτι, γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ερωτηματικά σχετικά με το αν είναι ικανό το δίκτυο να αντέξει ταυτόχρονες φορτίσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Από τη μία λοιπόν πωλούνται ηλεκτρικά, από την άλλη όμως γεννιέται το ερώτημα, αν μπορεί το δίκτυο να αντέξει ταυτόχρονη φόρτιση. Και αν ναι, για πόσα αυτοκίνητα και με τι ταχύτητες φόρτισης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 364…
Η Tesla ετοιμάζει ένα σούπερ σπορ ηλεκτρικό
ΣΟΚ: Πέθανε ο Ken Block…

Advertisement