Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 364…

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 364…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 364…

ΝΕΑ

Το 2023 ήρθε αλλά το ζητούμενο είναι να το καταλάβουμε (!) με τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε. Η αγορά πάντως έκλεισε καλά και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο κόντρα σε όλα όσα αρνητικά ακούμε καθημερινά…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλή χρονιά σε όλους. Υγεία, ευτυχία, χαρά και πάντα καλή διάθεση. Το 2023 είναι γεγονός και ήδη το ημερολόγιο δείχνει 2 Ιανουαρίου. Λιγάκι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θυμίζουν περισσότερο άνοιξη παρά… χειμώνα. Διαβάζουμε πως διανύουμε τα πιο ζεστά Χριστούγεννα, την ώρα που στην Αμερική οι πολικές θερμοκρασίες ακόμα και κάτω από τους -40 έχουν μετατρέψει πολλές περιοχές, σε Σιβηρία.

Αναμένοντας λοιπόν το χειμώνα, απολαμβάνουμε τις ηλιόλουστες ημέρες. Το σίγουρο είναι πως οι τουριστικοί χειμερινοί προορισμοί βούλιαξαν/ζουν και φέτος. Ο χρόνος πάντως άλλαξε και οι περισσότεροι έκαναν ρεβεγιόν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αντάλλαξαν δώρα και ευχήθηκαν υγεία και ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά.

Προσωπικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, για τα αμέτρητα και… ατελείωτα τηλεφωνήματα και μηνύματα που μου στείλατε τα οποία ακόμα απαντώ! Ήταν τόσες οι ευχές, ήταν τόσα τα θερμά λόγια που άκουσα που είναι σίγουρο ότι, οι μεν μπαταρίες γέμισαν για τα καλά, το δε… κακό μάτι δεν θα πιάσει με τίποτα όσο και να προσπαθούν κάποιοι.

Το 2022 μας αποχαιρέτησε για τα καλά. Φουλ τώρα για το 2023!

Θα βρούμε τα πατήματά μας!

Advertisement
Advertisement

Το 2023 είμαι σίγουρος πως θα είναι μία πολύ καλή χρονιά. Άλλωστε η… πιάτσα έχει βρει τα πατήματά της, οι στόχοι έχουν μπει και απλά περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση για να συνεχίσουμε την… ρουτίνα μας. Αλλαγές σίγουρα θα υπάρξουν όμως μην ξεχνάμε πως αν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο, θα πρέπει να επενδύσουμε και στους σωστούς επαγγελματίες.

Δεν θα σας κουράσω άλλο σήμερα. Η χρονιά είναι μεγάλη, οπότε θα έχουμε χρόνο να πούμε, να γράψουμε και να σχολιάσουμε, πάρα πολλά.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Υγεία και καλή διάθεση!


Το 2022 μας αποχαιρέτησε με θετικό πρόσημο, αναφορικά με τις πωλήσεις των καινούριων αυτοκίνητων. Ο Δεκέμβριος έκλεισε με 6.500 σχεδόν επιβατικά οχήματα με το σύνολο της χρονιάς να αγγίζει σχεδόν τις 105.000 μονάδες. Η ποσοστιαία άνοδος του 2022 συγκριτικά με το 2021 άγγιξε το 4%.


Advertisement

 

Σαρωτικά έκλεισε τη χρονιά η BMW που βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων για το μήνα Δεκέμβριο. Ακολούθησαν Opel και Toyota. Στην πρώτη δεκάδα ήταν οι εξής εταιρείες:

TOP 10 Δεκεμβρίου
BMW
Opel
Toyota
Suzuki
Mini
VW
Citroen
Hyundai
Dacia
Peugeot


 

Στην κουφή των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων βρέθηκε γι’ ακόμα μία χρονιά η Toyota. Ακολούθησαν Hyundai και Peugeot ενώ οι μάρκες που κατέλαβαν τις δέκα πρώτες θέσεις το 2022 ήταν οι εξής:

TOP 10 πωλήσεων 2022
Toyota
Hyundai
Peugeot
VW
Opel
Citroen
Mercedes
Fiat
Kia
BMW


Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ακόμα Έλληνες και Έλληνιδες που μας κάνουν υπερήφανους και μας κάνουν να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο τη ζωή και την καθημερινότητα μας. Τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό της κυρά Ρηνιώς που κατοικεί μόνη της στο νησί της Κινάρου έχοντας συντροφιά το σκυλί της και 200 πρόβατα. Την επισκεφτήκαμε πριν από μερικές ημέρες και καταλάβαμε ιδίοις όμμασι πως τα υλικά αγαθά δεν είναι μόνο αυτά που φέρνουν την ευτυχία.

Δείτε το σχετικό video και είναι σίγουρο πως θα προβληματιστείτε πολύ…


Συνολικά 45 Tesla Plaid (25 Model S και 20 Model X) ήρθαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες. Τα συγκεκριμένα αφορούν παραγγελίες πελατών που ήδη έχουν ξεπεράσεις τις 100. Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση των 1.022 ίππων κοστίζει 143.990 ευρώ και 146.990 ευρώ αντίστοιχα (Model S & Model X). Ήδη τα πρώτα έχουν παραδοθεί στους πελάτες.


Συντονίστρια σε εκδήλωση του Reuters για το μέλλον της αυτοκίνησης ήταν η Χριστίνα Σταθάκη. Όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και συνέχεια.


Προσοχή (!) στους δημόσιους φορτιστές που ρίχνουν τις ασφάλειες. Το είδαμε και αυτό Χριστουγεννιάτικα, στην περιοχή της πόλης των Μεγάρων.


 

Το χρώμα της Lamborghini που αλλάζει χρώμα ανάλογα την οπτική γωνία που το κοιτάς κοστίζει μία περιουσία. Στην Ελλάδα πάνω από 50.000 ευρώ!


Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot 308.


Ο τρόπος που χειρίζονται ορισμένοι «επαγγελματίες» αυτοκίνητα πελατών είναι επιεικώς απαράδεκτος. Η κούραση, η… βαρεμάρα και το γεγονός ότι κάνουν αγγαρεία δυστυχώς ισχύει αρκετά εκεί έξω.

Το είδαμε με τα μάτια μας (προ ημερών) και πραγματικά στεναχωρηθήκαμε όταν σκεφτήκαμε πως τα οχήματα που κάποιοι δεν σέβονται ανήκουν σε πελάτες που τους εμπιστεύτηκαν την περιουσία τους.


Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το τεύχος Ιανουαρίου των 4 Τροχών μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή.


 

Σε δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης έως 500 λίτρα προχώρησε σε πολυμελείς οικογένειες προχώρησε η Helleniq Energy. Μία κίνησης που πρέπει όλοι μα σαν χειροκροτήσουμε..


Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου το Athens Jetski Club διοργανώνει την πρώτη εκδρομή για το 2023. Προορισμός η Πειραϊκή για τον αγιασμό των υδάτων και αμέσως μετά, ανάλογα με τον καιρό, βόλτα σε Πάχη Μεγάρων ή Αίγινα. Περισσότερα από 20 Jet Ski θα κάνουν την εμφάνισή τους.


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο μεγαλύτερος αγώνας αντοχής του πλανήτη, το ράλι Dakar. Το αναφέρουμε για όσους δεν το ξέρουν.


Μπορεί σε αυτή τη στήλη να γράφουμε και να ενημερωνόμαστε για αυτοκίνητα όπως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το τι συμβαίνει γύρω μας. Όπως θα δείτε και στο σχετικό θέμα που υπογράφει ο Βαγγέλης Γκούμας, οι συμπλοκές νεαρών ατόμων είναι καθημερινό φαινόμενο. Το αποκλειστικό video που μετέδωσε το STAR με εικόνες από νεαρούς να αιμορραγούν πρέπει να μας ταρακουνήσει όλους μας. Να σημειώσουμε πως ο Βαγγέλης Γκούμας εκτός από ελεύθερο ρεπορτάζ, γράφει και για αυτοκίνητα. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 149.500
2. Trcoff: 62.600
3. Tractiongr: 27.800
4. Drive magazine: 26.800
5. Gocar: 14.400
6. Carotogr: 12.600
7. CarGuysGr: 12.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.430
9. Newsauto: 4.880
10. 4Τροχοί: 4.230
11. Auto Τρίτη: 3.580
12. Autobeat: 3.340
13. George Sargiannidis: 3.200
14. Panos Seitanidis: 2.400
15. Enkinisi: 1.640
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.560
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/1/2023 (20:00)