Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μικρότερη η ζήτηση για SUV στην Ελλάδα

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μικρότερη η ζήτηση για SUV στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Μικρότερη η ζήτηση για SUV στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Λιγότεροι είναι πλέον όσοι αγοράζουν SUV συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Όσοι το κάνουν επιλέγουν μοντέλα μικρότερης κατηγορίας λόγω υψηλών τιμών.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια τα οχήματα ελευθέρου χρόνου κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος και το μερίδιο στο σύνολο της αγοράς έχει ξεπεράσει το 50%. Τα μισά δηλαδή οχήματα που πωλούνται αφορούν τα γνωστά σε όλους μας SUV και αυτό γίνεται διότι είναι πιο επιβλητικά, ο οδηγός αισθάνεται καλύτερα όταν οδηγεί από… ψηλά και είναι της μόδας.

Ωστόσο τη φετινή χρονιά παρατηρούμε πως η ζήτηση για SUV στην Ελλάδα μειώνεται, γεγονός που αποτυπώνεται και στα νούμερα των ταξινομήσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) τον μήνα Απρίλιο, τα SUV κατείχαν μερίδιο 51,8% επί του συνόλου της αγοράς όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν στο 55,9%.

Advertisement
Advertisement

Μεγαλύτερη ζήτηση για τα μικρά SUV

Η πιο δημοφιλής κατηγορία ήταν η B-SUV με μερίδιο 23,4% και ακολούθησε η C-SUV με 20,3%. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα οχήματα της κατηγορίας B-SUV είχαν τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη ζήτηση από τον αντίστοιχο μήνα του 2022 όπου η πιο δημοφιλής κατηγορία ήταν η C-SUV.

Αυτό από μόνο του δείχνει και την οικονομική ευχέρεια που έχουν οι Έλληνες αγοραστές που… πέφτουν κατηγορία καθώς τα οχήματα ακριβαίνουν συνεχώς σε αντίθεση με τους μισθούς.

Advertisement

Πτώση παρατηρείται και στο σύνολο της χρονιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ταξινομήσεων το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου της χρονιάς που διανύουμε, το μερίδιο των SUV άγγιξε το 53,7%. Αντίστοιχα το ίδιο διάστημα του 2022 το μερίδιο των οχημάτων ελευθέρου χρόνου ήταν στο 56,6%, πτώση της τάξης του -2,9%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων – Προβληματισμός για τις εκλογές
Άνοδος για βενζίνη και… ρεύμα – Πτώση για diesel
Γηροκομείο της Ευρώπης η Ελλάδα!