Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άνοδος για βενζίνη και… ρεύμα – Πτώση για diesel

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άνοδος για βενζίνη και… ρεύμα – Πτώση για diesel

ΝΕΑ

Άνοδος για βενζίνη και… ρεύμα – Πτώση για diesel

ΝΕΑ

Τι καύσιμο επιλέγουν για τα οχήματα τους οι Έλληνες; Τι έδειξαν τα στοιχεία για τον Απρίλιο; Διαβάστε ποια είχαν άνοδο και ποια πτώση…

Advertisement
Advertisement

Όπως έχετε διαβάσει σε σχετικό άρθρο του Newsauto και αναφορικά με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, από την αρχή του έτους παρατηρείται σημαντική άνοδος. Το ρόλο τους παίζουν τα οχήματα που αγοράζουν τόσο οι εταιρείες leasing όσο και αυτές που δραστηριοποιούνται στο rent a car ενώ και οι λιανικές πωλήσεις δείχνουν να πηγαίνουν αρκετά καλά, αν και τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία σχετική πτώση.

Από τα χιλιάδες οχήματα όμως που έχουν ταξινομηθεί, τι καύσιμο είναι αυτό που προτιμούν οι αγοραστές; Βενζίνη, diesel, ρεύμα ή κάτι άλλο;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, ο Απρίλιος ήταν μήνας… βενζίνης με τη συντριπτική πλειοψηφία να αγοράζει οχήματα με αυτό το καύσιμο. Συγκεκριμένα το 46,6% επέλεξε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, παρουσιάζοντας μάλιστα άνοδο της τάξης του +1,8%, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Πτώση στα πετρελαιοκίνητα

Αντίθετα τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα παρουσίασαν σημαντική πτώση, υποχωρώντας στο 11,7,%, από 16,2% που ήταν το μερίδιο την περυσινή χρονιά. Μία ποσοστιαία πτώση που έφτασε το -4,5%.

Άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σημείωσαν τα υβριδικά οχήματα ενώ τα επαναφορτιζόμενα, τόσο αυτά που χρησιμοποιούν καύσιμο και ρεύμα (Plug-in hybrid) όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά παρουσίασαν οριακή άνοδο +0,6%.

Advertisement

Σταθερά παρέμειναν τα οχήματα με φυσικό αέριο, ενώ τα οχήματα με υγραέριο παρουσίασαν ποσοστιαία άνοδο +1,1%, αγγίζοντας το 3% επί του συνόλου.

Ποσοστά ανά καύσιμο

Advertisement

Από την αρχή του έτους τα ποσοστά ανά καύσιμο κινήθηκαν ως εξής:

Βενζίνη 44,8%
Πετρέλαιο 15,5%
Υβριδικά 27,7%
Επαναφορτιζόμενα 9,2%
Φυσικό αέριο 0,3%
Υγραέριο 2,5%

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε στην Ελλάδα η ανοιχτή Maserati MC20
Ένα βήμα πριν την παραγωγή το Ελληνικό θωρακισμένο
Τρόμος: Δείτε την πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο (+video)