Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ηλεκτροκίνηση: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτροκίνηση: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν

ΑΓΟΡΑ

Ηλεκτροκίνηση: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν

ΑΓΟΡΑ

Αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η όρεξη του κοινού για στροφή σε ηλεκτρικά οχήματα θα αρχίσει να μειώνεται…

Advertisement
Advertisement

‘Όλα αυτά, καθώς η κρίση του κόστους ζωής, συνδυάζεται με την ολοένα και πιο έντονη ρητορική κατά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μειώνοντας σοβαρά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Ενώ οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 32,7% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, που ισοδυναμεί με επιπλέον 37.719 αυτοκίνητα σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στην άμβλυνση της κρίσης των chip και άλλων ζητημάτων εφοδιασμού. Η αγορά στο σύνολό της, σημειώνει άνοδο 18,4%.

Επίσης, ο εμπορικός καλπασμός της Tesla, δικαιώνει τη στρατηγική του Ίλον Μασκ, για διαρκείς μειώσεις τιμών, τη στιγμή που η αμερικανική εταιρεία είναι ο ρυθμιστής του παιχνιδιού, αλλά για πόσο;

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, από την άλλη, αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι λόγω των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών, αναμένεται -έως το 2030- να χαθεί το 1/3 αυτών των εσόδων, σε ετήσια βάση, δηλαδή περίπου 12,5 δις δολάρια.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν ακριβά για κάποιον που το βιοτικό του επίπεδο παραμένει στάσιμο ή κάμπτεται ακόμα περισσότερο.

Όλα αυτά υποχρεώνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν άμεσα λύσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠ[ΙΣΗΣ:
Η μείωση τιμών της Tesla έφερε κέρδη ή όχι;
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τελειώνουν οι επιδοτήσεις
Πότε η κάθε εταιρία θα ξεκινήσει να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα;