Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια σπάνια αγωνιστική Porsche 907 αναζητά ιδιοκτήτη

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια σπάνια αγωνιστική Porsche 907 αναζητά ιδιοκτήτη

ΝΕΑ

Μια σπάνια αγωνιστική Porsche 907 αναζητά ιδιοκτήτη

ΝΕΑ

Η Porsche 907 του 1968, είναι ένα από τις πιο εμβληματικές σπορ Porsche και λογικά η τιμή της φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Advertisement
Advertisement

Δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει χέρια αλλά σίγουρα, η 907 είναι μια από τις πλέον δοξασμένες Porsche.

Μιλάμε για ένα αγωνιστικό πρωτότυπο, που κατασκευάστηκε μόλις σε 21 μονάδες και η Artcurial Motorcars στη Γαλλία θα δώσει στις 18 Μαρτίου σε κάποιον την ευκαιρία να αγοράσει μια από αυτές. Η εξαίσια Porsche 907 του 1968, αναμένεται να πουληθεί σε μια τιμή που θα κυμανθεί από τα 4 έως τα 6 εκατομμύρια ευρώ– τιμή που δεν την τοποθετεί ανάμεσα στις ακριβότερες του είδους.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, καθώς πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, δεν μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιο δρόμο. Το συγκεκριμένο όχημα είναι με αριθμό πλαισίου 031 και αριθμό κινητήρα 022. Είναι το τελευταίο 907 που κατασκευάστηκε με αυτό το μήκος, μια και υπήρξε συνέχεια στην παραγωγή με λίγο πιο μεγάλο πίσω πρόβολο. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά –τα «κοντά»- έχουν εδώ και πολλά χρόνια μετατραπεί βάσει των προδιαγραφών που απαιτούσαν οι εποχές, σε 908.

Ο 8κύλινδρος κινητήρας των 270 ίππων, έχει να αντιμετωπίσει τα μόλις 600 κιλά του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει πως το δίχως άλλο, αυτή η Porsche είναι εξαιρετικά γρήγορη και απαιτεί γνώσεις αγωνιστικής οδήγησης από τον οδηγό της. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα, κάτι που δύσκολα θα επαληθευτεί μια και μιλάμε για αυτοκίνητο που έχει περάσει την ηλικία των 50 ετών.

Advertisement

Ωστόσο, είναι πάγια η ευχή μας σε αυτές τις περιπτώσεις αυτοκινήτων που δημοπρατούνται, να καταλήξουν σε κάποιον που θα τα χαρεί οδηγώντας τα έστω και σπάνια. Αυτού του είδους τα αυτοκίνητα, όσο κι αν δείχνουν ως έργα τέχνης όταν είναι σταματημένα, είναι πολύ καλύτερα όταν «τρέχουν» σε πίστες και ακούγεται ο συγκλονιστικός ήχος από τους κινητήρες τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche εκσυγχρονίζει την λειτουργία των turbo
Επίσημο: Οι σκληροπυρηνικές Porsche 718 Cayman GT4 RS & Clubsport (+videos)
Facelift εν όψει για την Porsche 911

 

 

Advertisement