Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια πετυχημένη σύγχρονη απόδοση της Alfa Romeo Montreal

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια πετυχημένη σύγχρονη απόδοση της Alfa Romeo Montreal

ΝΕΑ

Μια πετυχημένη σύγχρονη απόδοση της Alfa Romeo Montreal

ΝΕΑ

Ο γραφίστας Marco Pietro Maltese, οραματίστηκε τη σύγχρονη εκδοχή της εμβληματικής Montreal που είχε παρουσιάσει τη δεκαετία του ’70 η Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Με το όνομα Montreal Hommage, το αυτοκίνητο αντλεί έμπνευση από το αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1970 με το οποίο μοιράζεται το όνομα.

Ο Marco Pietro Maltese λέει ότι έχει σχεδιαστεί ως ένα υψηλής απόδοσης GT coupe που θα βοηθούσε την Alfa Romeo να εδραιωθεί περισσότερο ως μάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε. Οι παραπομπές στην πρωτότυπη Montreal είναι άμεσα εμφανείς και ταιριάζουν απόλυτα σε μια σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου. Στοιχεία όπως είναι οι μεγάλοι προβολείς, οι αεραγωγοί στις κολώνες C, η διαμόρφωση του πίσω μέρους και το συνολικό σχήμα του μοντέλου στο σχέδιο του Maltese, είναι απευθείας αναφορές στην Montreal.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε πως ο σχεδιασμός αυτού του αυτοκινήτου δεν βασίζεται σε στοιχεία αποκλειστικά ρετρό, μια και βλέπουμε λεπτομέρειες όπως η μπροστινή γρίλια, οι τροχοί και οι αεραγωγοί να έχουν μεγάλη ομοιότητα με τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στη σύγχρονη γκάμα της Alfa Romeo. Ο Maltese δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα ήθελε να έχει το αυτοκίνητο που εμπνεύστηκε αλλά πιστεύουμε πως με κάποιο τρόπο, είτε με κινητήρα βενζίνης, είτε με υβριδικό/ ηλεκτρικό, στο μοντέλο θα «πήγαινε» πολύ να παρουσιάζεται με μια ισχύ της τάξης των 200 ίππων. Όσους είχε δηλαδή και η αυθεντική Montreal, με τον V8 κινητήρα των 2,8 λίτρων.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
50 χρόνια Alfa Romeo Alfasud!
Aυτή η νέα Alfa Romeo Spider μπορεί να γίνει επιτυχία
Μια αναβίωση της Alfa Romeo Montreal που “τα σπάει”!

Advertisement