Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια νέα BMW θα κυκλοφορεί σύντομα στους δρόμους

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια νέα BMW θα κυκλοφορεί σύντομα στους δρόμους

ΝΕΑ

Μια νέα BMW θα κυκλοφορεί σύντομα στους δρόμους

ΝΕΑ

Είναι επίσημο: H BMW βάζει στην άκρη το «εικονική» και κρατάει την πραγματικότητα!

Advertisement
Advertisement

Η ημερομηνία «κλείδωσε» και δεν είναι καθόλου άσχετη με τις ιστορικές καταβολές της βαυαρικής φίρμας.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, θα κάνει ντεμπούτο το BMW Vision Neue Klasse concept, επηρεασμένο βαθιά από το i Vision Dee, που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους, στην έκθεση CES του Λας Βέγκας.

Η ημερομηνία παραπέμπει στα 60 χρόνια από την ημέρα της πρεμιέρας της μάρκας των αυθεντικών μοντέλων Neue Klasse, με μια επαναστατικά διαφορετική εμφάνιση για τα οχήματά της εκείνη την εποχή.

Advertisement
Advertisement

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG Όλιβερ Τσίπσε έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας τηλεδιάσκεψης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Τότε, η απόφαση να κυκλοφορήσει μια πρωτοποριακή νέα γκάμα προϊόντων επέτρεψε την επιτυχία της BMW και τη διατήρησε τις επόμενες δεκαετίες. Τώρα, για άλλη μια φορά, μετατρέπουμε το όραμα σε πραγματικότητα: μπορώ να σας υποσχεθώ ότι το Vision Neue Klasse είναι κοντά στην τυπική παραγωγή και θα είναι σύντομα στους δρόμους», είπε ο Τσίπσε.

Η BMW ανέφερε προηγουμένως ότι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Neue Klasse, είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν . Η δεύτερη περίπτωση, θα ήταν ένα συμπαγές SUV.

Advertisement

Η BMW θα αρχίσει να κατασκευάζει το πρώτο Neue Klasse EV το 2025 στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Η κατασκευή τους στο Μόναχο θα ξεκινήσει το 2026. Θα τα παράγει, επίσης, στο Σενγιάνγκ της Κίνας, ξεκινώντας το 2026. Μια επένδυση 855 εκατομμυρίων δολαρίων στο εργοστάσιο Σαν Λουίς Ποτόσι στο Μεξικό, θα επιτρέψει την κατασκευή μοντέλων Neue Klasse και πακέτων μπαταριών το 2027.

Advertisement

Όλα ξεκίνησαν από το I Dee Vision Concept

Σαφώς το μοντέλο παραγωγής θα αποστασιοποιείται αισθητικά από το πρωτότυπο που όμως δείχνει τη σχεδιαστική λογική που θα ακολουθηθεί και η οποία χαρακτηρίζεται από την απλότητα. Το i Vision Dee είναι η BMW με τις λιγότερες γραμμές και την πιο minimal σχεδίαση.

Από εκεί και πέρα οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της BMW δείχνουν και το τι θα είναι τεχνολογικά εφικτό, υιοθετώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικονική πραγματικότητα. Άλλωστε το Dee της ονομασίας σημαίνει Digital Emotional Experience (Ψηφιακή Συναισθηματική Εμπειρία).

Advertisement

Έτσι υπάρχει ένα Head Up Display (HUD) που καταλαμβάνει όλο το παρμπρίζ και θα δίνει το παρόν στη Neue Klasse, καθώς και πέντε επίπεδα εικονικής πραγματικότητας. Στο πέμπτο και τελευταίο όλο το περιβάλλον είναι εικονικό και μόνο ο δρόμος πραγματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW θέλει να βάλει στην πρίζα τις επόμενες Μ3 και M4
Η ηλεκτρική BMW M θα ακούγεται σαν αγωνιστικό
Συγκριτική δοκιμή: Honda Civic Type R vs Audi RS 3 vs Hyundai i30 N vs M135i vs VW Golf R