Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία μίνι Bugatti Type 59 ή ένα πραγματικό Ford Puma;

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία μίνι Bugatti Type 59 ή ένα πραγματικό Ford Puma;

ΝΕΑ

Μία μίνι Bugatti Type 59 ή ένα πραγματικό Ford Puma;

ΝΕΑ

Είναι κάποιες μινιατούρες των οποίων η λεπτομέρεια τους είναι τόσο αψεγάδιαστη που κοστίζουν πολλά παραπάνω από τον μέσο όρο. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σπανιότητα.

Advertisement
Advertisement

Όταν μιλάμε για Bugatti, γνωρίζουμε εξ αρχής ότι η τιμή δεν αφορά ανθρώπους με μέσο εισόδημα. Δεν αλλάζει πολλά σε αυτήν την Type 59, το αγωνιστικό που πήρε την καρό σημαία στο Grand Prix Βελγίου το 1935. Μόνο που η συγκεκριμένη είναι… μινιατούρα.

Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις της είναι το 1/8 του κανονικού αυτοκινήτου και η τιμή της ισούται με το να μπεις σε μία αντιπροσωπεία της Ford και να και να αγοράσεις ένα ολοκαίνουριο Puma. Για να είμαστε ακριβείς, η Amalgam κοστολογεί την Bugatti Type 59 λίγο κάτω από τα 26.000 ευρώ!

Ο λόγος δεν απλά η αψεγάδιαστη κατασκευή, αλλά το γεγονός πως υπάρχουν μόλις πέντε! Αν κανείς τη δει από κοντά θα κατανοήσει τι εννοούμε, διότι μιλάμε για ένα αριστούργημα και όχι απλά μία ακόμα μινιατούρα.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από μία φιγούρα του θρυλικού Γάλλου οδηγού αγώνων, Jean-Pierre Wimille ο οποίος με την Type 59 κέρδισε το Grand Prix Βελγίου το 1935. Ακόμα και στη φιγούρα έχει δοθεί τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια, από τον σωματότυπο, στη στολή μέχρι και τον τρόπο που στέκεται.

Η κατασκευή της μινιατούρας βασίστηκε στο σασί 59122 της Type 59. Οι λεπτομέρειες αμέσως μαγνητίζουν το βλέμμα, από τις ζάντες, τις καλωδιώσεις και τον πίνακα οργάνων, έως τα υλικά και τη δερμάτινη ζώνη του οδηγού.

Advertisement

Το κλασικό αγωνιστικό μπορεί να αγοραστεί σε δύο μορφές, είτε καθαρό και ανέγγιχτο όπως ήταν πριν από έναν αγώνα, είτε όπως ήταν μετά, με σημάδια και μαύρα στίγματα.

Advertisement

Σύμφωνα με την Amalgam, η κατασκευή των Bugatti Type 59 χρειάστηκε 5.000 ώρες, με χιλιάδες κομμάτια και μικρά μέρη να χρειάζονται για το αποτέλεσμα.

Με μόλις πέντε να έχουν διατεθεί, οι τρεις έχουν ήδη πουληθεί και απομένουν δύο. Επομένως, αν έχετε 26 χιλιάρικα, είτε πάρτε αυτό το πολύ συλλεκτικό κομμάτι ή αγοράστε ένα καινούριο Ford Puma. Ακούγεται εύκολη απόφαση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Amalgam διαθέτει τις πιο ρεαλιστικές μινιατούρες Lamborghini
Ford Puma: Άμεσα διαθέσιμο, εύκολη η απόκτησή του
Ένας V12 έργο τέχνης για το σαλόνι σας

Advertisement