Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Mercedes-Benz 280SL “παγόδα” με οικολογικό αποτύπωμα

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Mercedes-Benz 280SL “παγόδα” με οικολογικό αποτύπωμα

ΝΕΑ

Μία Mercedes-Benz 280SL “παγόδα” με οικολογικό αποτύπωμα

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν η μετατροπή της πανέμορφης Mercedes-Benz 280 SL, γνωστή και ως «Παγόδα» σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο;

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα ομορφότερα μοντέλα στην ιστορία της Mercedes-Benz είναι αναμφισβήτητα η διθέσια SL-Class (W 113) που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1963 στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων φίλων του αυτοκινήτου.

Εν έτει 2021, η εταιρεία αναπαλαίωσης κλασικών μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή, Hemmels, με έδρα το Κάρντιφ της Ουαλίας, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη εκδοχή της SL, η οποία διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ως βάση της μετατροπής έχει χρησιμοποιηθεί η 280 SL, που στην εποχή της αποτελούσε την ισχυρότερη έκδοση στη γκάμα του μοντέλου, με τον εξακύλινδρο κινητήρα των 2,8 λίτρων να αποδίδει 170 ίππους και ροπή 240 Nm.

Advertisement
Advertisement

Οι τεχνικοί της Hemmels αντικατέστησαν το παραπάνω θερμικό σύνολο με ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 120 kW που ισοδυναμεί με 163 ίππους, ενώ χάρη στο σύστημα διαχείρισης του μοτέρ, έχει παραμείνει αναλλοίωτη η καμπύλη ροπής. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις της ηλεκτρικής 280SL, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, αν και θεωρούμε ότι θα παρουσιάζονται βελτιωμένες με τις αντίστοιχες της συμβατικής έκδοσης (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτ., τελική ταχύτητα: 200 χλμ./ώρα). Επίσης παραμένει άγνωστη η ενεργειακή απόδοση της μπαταρίας, που σύμφωνα με τον βελτιωτή μπορεί με μία πλήρη φόρτιση να καλύψει αποστάσεις έως και 320 χλμ., ενώ σε ταχυφορτιστή χρειάζεται μία ώρα για να φτάσει στο 70% της απόδοσής της.

Advertisement

Σύμφωνα με την Hemmels, η όλη διαδικασία μετατροπής της 280 SL Electric, ξεκίνησε το 2018, ενώ για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν πάνω από 4.000 εργατώρες. Το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό, καθώς έχουν διατηρηθεί αυτούσιες όλες σχεδόν οι λεπτομέρειες, όπως ο αναλογικός πίνακας οργάνων και το ραδιοκασετόφωνο της Becker. Σύμφωνα με τα πλάνα των υπευθύνων της εταιρείας, αναμένεται να κατασκευαστούν μέσα στο 2021 μία δωδεκάδα ηλεκτρικών 280SL, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί, έναντι ποσού 180.000 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Σε δημοπρασία μια εντυπωσιακή Chevrolet Corvette Sting Ray
Παιχνίδι στο χιόνι με το Cyan Racing P1800 (VIDEO)
Οι ατέλειες είναι μέρος της αποκατάστασης για τη Lamborghini