Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Ferrari για τη θάλασσα!

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Ferrari για τη θάλασσα!

ΝΕΑ

Μια Ferrari για τη θάλασσα!

ΝΕΑ

Το Gran Turismo Mediterranea της Lazzarini, είναι εμπνευσμένο από το σχέδιο της Ferrari και έχει στο κατάστρωμά του, μια SF90 Stradale για tender όπου και να πιάσει λιμάνι.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική εταιρεία σχεδιασμού Lazzarini σχεδιάζει πραγματικά αυτοκίνητα αλλά όπως φαίνεται, οι σχεδιαστές διασκεδάζουν περισσότερο ασχολούμενοι με σκάφη θαλάσσης.

Τα σκάφη των Ιταλών είναι πάντα θεαματικά και αρκετά εξελιγμένα αλλά με τη νέα τους πρόταση, οι σχεδιαστές της Lazzarini ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Το Gran Turismo Mediterranea (GTM), είναι ένα σκάφος του οποίου ο σχεδιασμός είναι επηρεασμένος από τα μοντέλα της Ferrari, ενώ όποιος το παραγγείλει, θα μπορεί να έχει πάντα μαζί του όπου κι αν πιάσει λιμάνι, μια SF90 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Το Lazzarini GTM έχει μήκος 27 μέτρα, πλάτος 6,70 μέτρα και ύψος 6,10 μέτρα, μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος να υπογραμμίζει την αισθητική του. Το λεγόμενο “GT Wing” είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο καθώς καλύπτει σχεδόν όλο το πλάτος του σκάφους. Η Lazzarini δηλώνει ότι το GTM θα φτάνει έως τους 70 κόμβους –μια ταχύτητα που ισοδυναμεί με τα 130 χλμ./ώρα στην ξηρά.

Το αξιοσημείωτο είναι πως για σκάφος αυτού του μεγέθους, η ταχύτητα αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλη, ενώ παράλληλα, το πίσω φτερό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ταχύτητας αλλά και στη σταθερότητα του σκάφους. Το βαμμένο κόκκινο ανθρακόνημα από το οποίο είναι κατασκευασμένο το σκάφος, εμφανίζεται ιδιαίτερα ελαφρύ και άκαμπτο. Οι 70 κόμβοι θα είναι πολύ απλό να υποστηριχθούν ως ταχύτητα κίνησης, με τρεις V12 κινητήρες της MAN που οδηγούν ένα jet drive που στρίβει για να κατευθύνει το σκάφος και δύο προπέλες για μέγιστη ώθηση.

Advertisement

Στην καμπίνα το Gran Turismo Mediterranea που είναι εμπνευσμένη από τα πιλοτήρια των σπορ αυτοκινήτων, βρίσκουμε μεγάλα και αναπαυτικά καθίσματα. Για τους επιβάτες, το σκάφος της Lazzarini προσφέρει τρία δίκλινα υπνοδωμάτια, με κάθε ένα από αυτά να έχει τη δική του τουαλέτα. Στο σαλόνι υπάρχει καναπές, γραφείο και τραπέζι για οκτώ άτομα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Lazzarini Saturnia Yacht των 250 εκατομμυρίων ευρώ
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, η Ferrari και… η κλήση για όριο ταχύτητας
Ferrari Portofino M & SF90 Stradale: Η συνάντηση (video)

 

Advertisement