Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari μπαίνει στον πόλεμο της… χημείας

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari μπαίνει στον πόλεμο της… χημείας

ΝΕΑ

Η Ferrari μπαίνει στον πόλεμο της… χημείας

ΝΕΑ

Η Ferrari εγκαινίασε κέντρο έρευνας μπαταριών λιθίου στην Μπολόνια με στόχο να επιταχύνει την έλευση του πρώτου της ηλεκτρικού supercar.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari παρουσίασε το πρώτο της εργαστήριο έρευνας που αφορά τις μπαταρίες λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι εγκαταστάσεις ονομάζονται E-Cells και μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια έχουν αναλάβει το έργο. Ο σχεδιασμός της έρευνας περιλαμβάνει στην ανάλυση της τεχνολογίας Solid State (Σταθερής Κατάστασης), στην επιτάχυνση της φόρτισης, στη θερμική συμπεριφορά και στην ασφάλεια των κυψελών της μπαταρίας με γνώμονα την υψηλή απόδοση.

Αυτή η εξέλιξη με τη δημιουργία του κέντρου έρευνας στην Μπολόνια συμβαδίζει απόλυτα με την προσέγγιση της Ferrari στην ηλεκτροκίνηση. Ο CEO της εταιρείας, Μπενεντέτο Βίνια, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις, σχεδιάζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση και δεν έχει κρύψει ότι μέσα στο 2025 θα η Ferrari θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό supercar.

Το νέο κέντρο έρευνας E-Calls Lab θα βοηθήσει τη Ferrari να επιταχύνει τα σχέδιά της. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την έρευνα θα διατεθούν στους προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία με στόχο να αυξηθεί η απόδοση της μπαταρίας. Η κατασκευή και συναρμολόγηση θα γίνεται στο Μαρανέλο και στη νέα πτέρυγα του εργοστασίου θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Να θυμίσουμε ότι η Ferrari συνεργάζεται με την SK On από την Κορέα στον τομέα της μπαταρίας. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει στη Ferrari την μπαταρία για την υβριδική SF90 Stradale και σίγουρα το επόμενο διάστημα θα υπάρξει εξέλιξη στη συνεργασία με ανταλλαγή πληροφοριών.

Η μάχη της ηλεκτροκίνησης έχει ξεκινήσει με τον ανταγωνισμό από την Κίνα να είναι αμείλικτος. Δεν είναι τυχαίο ότι η BYD ήδη έχει παρουσιάσει μοντέλα τα οποία είναι έτοιμα να τα βάλουν με τις παραδοσιακές δυνάμεις Ferrari και Lamborghini.