Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα: Στους δρόμους με Ferrari περιπολικό; (+video)

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα: Στους δρόμους με Ferrari περιπολικό; (+video)

ΝΕΑ

Ελλάδα: Στους δρόμους με Ferrari περιπολικό; (+video)

ΝΕΑ

Δαπάνησαν λίγο περισσότερα από 14.000 ευρώ για να μετατρέψουν μια κατασχεμένη Ferrari 458 Italia σε περιπολικό για τις εθνικές οδούς.

Advertisement
Advertisement

Το πρόσφατο παράδειγμα της Τσέχικης Αστυνομίας (και όχι μόνο) έχει βάλει σε σκέψεις στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, το Τσέχικό κράτος, αντί να καταστρέψει το ιταλικό υπεραυτοκίνητο, όπως έκαναν σχετικά πρόσφατα οι αρχές στις Φιλιππίνες,  προχώρησε στη μετατροπή του σε περιπολικό, που δύσκολα θα χάσει κακοποιό σε καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων.

Σημειώστε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλα και πιο συχνά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας καλούνται να επέμβουν σε καταδιώξεις με υψηλές ταχύτητες, έχοντας στα χέρια τους, καινούργια μεν, αδύναμα όμως για τέτοια περιστατικά, περιπολικά, των 1.600 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Σαν αποτέλεσμα είναι να ζητούν την συνδρομή του ελικοπτέρου, με το κόστος -για όλους μας- να ανεβαίνει πολύ, σε αυτή την περίπτωση…

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία της Τσεχικής Δημοκρατίας, η τροποποιημένη 458 Italia μπήκε στη μάχη του εγκλήματος υπηρετώντας στο Τμήμα Ειδικής Εποπτείας της Τσεχικής Δημοκρατίας και θα οδηγείται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον των πιο επιθετικών οδηγών στους αυτοκινητόδρομους της Τσεχίας, στην καταδίωξη κλεμμένων οχημάτων ή κατά την παρακολούθηση κάποιων περιστατικών που χρειάζονται αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η τσέχικη αστυνομία χρειάστηκε να δαπανήσει περίπου 14.000 ευρώ για να τροποποιήσει τη Ferrari σε περιπολικό.

Advertisement

Το ποσό αυτό, ήρθε να προστεθεί στα 5.400 ευρώ που δαπανήθηκαν για να λειτουργήσει ο κινητήρας της Ferrari, καθώς το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο για πάνω από 10 χρόνια σε κάποια αποθήκη. Όταν κατασχέθηκε, το αυτοκίνητο ήταν πρακτικά καινούργιο, με μόλις 2.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Σημειώστε πως και το Ελληνικό κράτος έχει στην κατοχή του τουλάχιστον δύο Ferarri κατασχεμένες…. Θυμάστε την ειδική ομάδα Σ – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ;

Advertisement

Γιατί όχι λοιπόν;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Περιπολικά: Το Ελληνικό υπεραυτοκίνητο CHAOS στην ΕΛ.ΑΣ; – Δείτε τα καλύτερα στον κόσμο
Tesla Model 3, τώρα και σε περιπολικά

Μία BMW M850i στα χρώματα της Γερμανικής αστυνομίας