Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια –ακόμα- Maserati μόνο για πίστα

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια –ακόμα- Maserati μόνο για πίστα

ΝΕΑ

Μια –ακόμα- Maserati μόνο για πίστα

ΝΕΑ

Η Project24 είναι ένα υπεραυτοκίνητο που όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες της Maserati, είναι μόνο παρά την «ταπεινή» του καταγωγή.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις Ferrari, Lamborghini και Pagani που παρουσίασαν μοντέλα για αποκλειστική χρήση σε πίστα, ήρθε η ώρα και της Maserati να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Βέβαια, το αντικείμενο δεν είναι τελείως νέο για τη Maserati που το 2006 παρουσίασε το Versione Corse που βασιζόταν στην MC12 και ήταν μόνο για πίστα- δεν έπαιρνε έγκριση τύπου για το δρόμο. Τώρα, η βάση για την Project 24, ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί η νέα MC20, πάνω στην οποία έχουν προσαρτηθεί εξαρτήματα από αγωνιστικά αυτοκίνητα, με υπερελαφρά υλικά.

Η Maserati λέει ότι το Project24 μπορεί να «κληρονομεί τις προδιαγραφές της Maserati MC20, ενισχυμένες όμως με στοιχεία που κάνουν το μοντέλο πολύ πιο ακραίο. Στον κινητήρα V6 Nettuno με τη χωρητικότητα των 3,0 λίτρων (της MC20) η Maserati έχει αναβαθμίσει τους διπλούς υπερσυμπιεστές με αποτέλεσμα η απόδοση να φτάσει τους 740 ίππους (από 630 που είναι στη stock μορφή του μοντέλου).

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς αυτή καταλήγει στους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων. Ο συμπλέκτης είναι αγωνιστικός και το διαφορικό είναι περιορισμένης ολίσθησης (μηχανικό μπλοκέ). Κάτω από το ολοκαίνουργιο αμάξωμα από ανθρακόνημα υπάρχουν πολλά κοινά εξαρτήματα με την MC20, ενώ το βάρος έχει περιοριστεί κάτω από τα 1.250 κιλά (περίπου 250 κιλά ελαφρύτερη από την «τυπική» MC20). Φυσικά, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις εικόνες, η αεροδυναμική είναι πολύ διαφοροποιημένη και έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες.

Οι ζάντες ελαφρού κράματος είναι ξεχωριστής σχεδίασης με διάμετρο 18 ιντσών και φιλοξενούν slick ελαστικά- που και αυτά επιτρέπονται μόνο σε πίστα. Η Brembo έχει «βάλει το χέρι της» στα φρένα του αυτοκινήτου που είναι από προηγμένα υλικά. Στο αυτοκίνητο είναι εγκατεστημένοι πνευματικοί γρύλοι για τη γρήγορη ανύψωσή του στα pits, ενώ όλος ο εξοπλισμός του είναι ειδικά σχεδιασμένος για αγωνιστική χρήση. Η Maserati θα προσφέρει υποστήριξη και μια «μοναδική γκάμα υπηρεσιών», σε κάθε αγοραστή του Project24, για το οποίο όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τιμή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati ετοιμάζει την ηλεκτρική GranTurismo Folgore με 1.200 ίππους
Δείτε την Maserati MC20 να τελικιάζει (+video)
Η Maserati MC20 Cielo το πιο ακριβό μοντέλο της Stellantis

Advertisement

 

 

 

Advertisement