Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια αγωνιστική Jaguar για λίγους

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια αγωνιστική Jaguar για λίγους

ΝΕΑ

Μια αγωνιστική Jaguar για λίγους

ΝΕΑ

Η DM Historics διαθέτει προς πώληση μια ιδιαίτερη Jaguar MK1 που είναι έτοιμη για αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων- αλλά και για διακρίσεις σε αυτούς.

Advertisement
Advertisement

Η DM Historics προσφέρει ένα πλήρως εναρμονισμένο στις επιταγές της FIA για τους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων και ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Jaguar όλων των εποχών.

Η εμβληματική «Mk1» Jaguar ηγήθηκε της εισβολής της βρετανικής εταιρείας στη μικρή αγορά αυτοκινήτων πολυτελείας, περνώντας στην παραγωγή από το 1955 έως το 1959. Αυτό το συγκεκριμένο Mk1 είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα της δεκαετίας του ’50 με αποδεδειγμένο ανταγωνιστικό ιστορικό σε διάσημους ιστορικούς αγώνες και όχι μόνο. Η ιστορία αυτού του οχήματος γίνεται πραγματικά ξεχωριστή, όταν ήταν ιδιοκτησία του οδηγού ιστορικών αγώνων Leo Voyazides. Ο τελευταίος, οδηγώντας την ΜΚ1 μαζί με τον φίλο του και τρεις φορές πρωταθλητή του BSCC (British Saloon Car Championship- 1980, 1981 και1982) Win Percy, κατέλαβαν την pole position στο Goodwood Revival του 2002.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο, μετά από αρκετές «περιπέτειες», άλλαξε ιδιοκτήτη το 2014 και επανήλθε με επικαιροποιημένα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά για να είναι πάλι σύννομο προς τις επιταγές της FIA. Από τότε έως και σήμερα, η συγκεκριμένη ΜΚ1 στις Jaguar Heritage Challenge εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη. Ο κινητήρας είναι ανακατασκευασμένος από τον Rob Beere. Με χωρητικότητα 3,4 λίτρων, φτάνει σε απόδοση του 300 ίππους συνδυάζεται με το ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων, που διαθέτει competition συμπλέκτη και αναβαθμισμένα φρένα για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση αλλά και αίσθηση στον οδηγό του.  Τα πιστοποιητικά της FIA του αυτοκινήτου,  ισχύουν μέχρι το 2026 και το καθιστούν ιδανικό για αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων, σε πολλούς και διάσημους από τους οποίους έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα, σημειώνοντας και καλές επιδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην DM Historics.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ανανέωση για τη Jaguar XF

Τα ατού της Jaguar F-Pace (VIDEO)

Advertisement

H Jaguar λανσάρει βασική έκδοση της I-Pace