Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MG ZS: Το SUV που αλλάζει τα δεδομένα (+video)

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MG ZS: Το SUV που αλλάζει τα δεδομένα (+video)

ΝΕΑ

MG ZS: Το SUV που αλλάζει τα δεδομένα (+video)

ΝΕΑ

Στην τιμή ενός μίνι αυτοκινήτου πόλης αγοράζεις ένα οικογενειακό SUV με μεγάλους χώρους, πλούσιο εξοπλισμό και κορυφαία άνεση. Το MG ZS ήρθε για να ταράξει τα νερά της ελληνικής αγοράς, με έναν συνδυασμό κόστους-αξίας που δεν έχει αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

Σε μία αγορά αυτοκινήτου όπου το κόστος των νέων μοντέλων έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η αναζήτηση ενός οχήματος που θα μπορέσει να καλύψει με άνεση και σύγχρονο εξοπλισμό τις ανάγκες μιας πενταμελούς ελληνικής οικογένειας μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει πλέον απάντηση. Και ακούει στο όνομα MG ZS.

Η μάρκα είναι γνωστή και καταξιωμένη στην Ευρώπη εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Και τα τελευταία χρόνια έχει ανανεώσει την παρουσία της, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στις ευρωπαϊκές αγορές. Όχι μόνο με τα ηλεκτρικά της, τα οποία πραγματικά “σκίζουν” και έχουν ξεπεράσει ήδη πολλές μεγάλες και ιστορικές μάρκες.

Αλλά και με αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως το πολυτάλαντο ZS, το οποίο χάρη στην ασύγκριτη τιμή του σε σχέση με όσα προσφέρει, θέτει νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το πόσο προσιτό μπορεί να γίνει ένα οικογενειακό SUV.

Advertisement
Advertisement

Η νέα εποχή της MG είναι συνυφασμένη με την παρουσία του κινεζικού κολοσσού SAIC, την 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Μία εταιρία με πάνω από 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, με κορυφαία τεχνογνωσία και έμφαση στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του Ευρωπαίου καταναλωτή.

Το MG ZS είναι η πρόταση της εταιρίας για εκείνους που αναζητούν την πιο έξυπνη αγορά. Εκείνη που θα ανταποδώσει την περισσότερη αξία στα χρήματα που θα ξοδέψουν για να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο. Και σε αυτόν τον ρόλο ανταποκρίνεται περίφημα και σε πολλά επίπεδα.

Advertisement

Αρχικά η σχεδίαση του αμαξώματος είναι μοντέρνα και ελκυστική και κερδίζει τους πάντες με την αρμονία των γραμμών και την σωστή κατανομή των όγκων. Είναι ένα σύγχρονο SUV με μήκος που φθάνει τα 4,323 μέτρα είναι στο άνω όριο της κατηγορίας του, ενώ κάποιες έξυπνες σχεδιαστικές ιδέες (όπως τα τραβηγμένα προς το πλάι φωτιστικά σώματα) δίνουν την εντύπωση μεγαλύτερου και πιο επιβλητικού αυτοκινήτου.

Advertisement

Η όμορφη εικόνα του αμαξώματος τονίζεται ακόμα περισσότερο από κάποιες στιλιστικές λεπτομέρειες, όπως η πολύ χαρακτηριστική μάσκα με το κλασικό οκταγωνικό σήμα της MG να ξυπνά μνήμες και να θυμίζει ιστορικές στιγμές της αυτοκίνησης. Υπάρχουν επίσης “φιλέτα” από χρώμιο σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και όμορφα πλαστικά πρόσθετα (όπως αυτό κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα) τα οποία προσδίδουν μία επιπλέον αίσθηση ποιότητας και στιλ.

Τα φωτιστικά σώματα εμπρός αναδεικνύουν το μοντέρνο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Είναι τεχνολογίας LED, με τα φώτα ημέρας να σχηματίζουν ένα μπούμερανγκ στο επάνω μέρος, δημιουργώντας μία αναγνωρίσιμη “υπογραφή” στο SUV της MG. Εκτός από την σχεδιαστική τους ευρηματικότητα, τα φωτιστικά σώματα αυτά χαρακτηρίζονται και από την κορυφαία τους απόδοση, με δέσμη που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ασφάλτου μπροστά από τον οδηγό.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία σχηματίζουν ένα τρισδιάστατο μοτίβο και προσδίδουν μία αίσθηση μοντέρνου στο πολύ όμορφο τελείωμα του αμαξώματος στην πίσω πλευρά του. Μία εικόνα που ολοκληρώνεται από τις πανέμορφες ζάντες και τις πολύ έξυπνες επιλογές σε χρωματισμούς, με ζωντανές αποχρώσεις οι οποίες αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις ελκυστικές γραμμές του αυτοκινήτου.

Advertisement

Περνώντας στο σαλόνι, η εικόνα που αποκομίζει ο υποψήφιος αγοραστής είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η σχεδίαση ακολουθεί και εδώ μοντέρνες γραμμές, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εξαιρετική εργονομία και στην ικανοποίηση του οδηγού και των επιβατών.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ταμπλό είναι εξαιρετικής ποιότητας και μαλακά στην υφή, ενώ ιδιαίτερα καλή εντύπωση προκαλεί η συναρμολόγηση και το προσεκτικό φινίρισμα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Η θέση οδήγησης είναι στα πρότυπα των SUV, προσφέροντας άπλετη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, με τα μεγάλα παράθυρα και την σωστή σχεδίαση του αμαξώματος να έχουν τα ελάχιστα δυνατά “τυφλά σημεία”.

Πέρα από την ποιοτική αίσθηση που χαρακτηρίζει το σαλόνι του ZS, η MG φρόντισε να το εξοπλίσει με ένα πληθωρικό πακέτο ψηφιακών μέσων και συστημάτων για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού.

Η μεγάλη και πολύ φωτεινή κεντρική οθόνη των 10,1 ιντσών διαθέτει πολύ όμορφα γραφικά και σωστά τακτοποιημένα μενού με μία πληθώρα επιλογών και ρυθμίσεων. Μία έξυπνη ιδέα των σχεδιαστών της MG είναι η τοποθέτηση φυσικών διακοπτών κάτω ακριβώς από την οθόνη στην κεντρική κονσόλα, έτσι ώστε οι πιο συχνές ρυθμίσεις (για παράδειγμα ο κλιματισμός) να γίνονται άμεσα και όχι μέσα από την οθόνη.

Εκτός από το σύστημα infotainment, και ο πίνακας οργάνων διαθέτει και αυτός μία ψηφιακή οθόνη, με όμορφα γραφικά, αρκετά μενού και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τέσσερις θύρες USB για φόρτιση φορητών συσκευών, δύο για τους εμπρός επιβάτες και δύο για τους πίσω.

Ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος ακόμα και από την βασική έκδοση Exlusive η οποία έχει ως στάνταρ τις βασικές παροχές σε συστήματα ασφαλείας (6 αερόσακους, ABS, ESP κ.λπ.) και μαζί ζάντες 17 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, Apple Car Play και Android Auto, κλιματισμό κ.ά.

Στην πιο πλούσια έκδοση Luxury προστίθενται επιπλέον η δορυφορική πλοήγηση, το πολύ καλό εργοστασιακό ηχοσύστημα με 6 ηχεία και ήχο 3D, τα εξαιρετικά δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, τα εμπρός φώτα ομίχλης, το cruise control κ.ά.

Στην κορυφαία έκδοση Luxury Plus, ο εξοπλισμός ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας, αποκτώντας επιπλέον πανοραμική κάμερα 360°, αυτόματο κράτημα (Auto Hold), πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς κλειδί, 17άρες ζάντες «Tomahawk», ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο προς έξι κατευθύνσεις. Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει επίσης μία τεράστια ηλιοροφή των 1,19 τετραγωνικών, η οποία δημιουργεί μία εντελώς άλλη αίσθηση στο άνετο σαλόνι του ZS.

Μιλώντας για άνεση, αυτό είναι ίσως το πιο δυνατό σημείο του αυτοκινήτου. Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,538 μέτρων και την σωστή χωροταξική διαρρύθμιση, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι συγκρίσιμοι μόνο με αυτοκίνητα της πιο πάνω κατηγορίας, παρέχοντας την δυνατότητα να φιλοξενηθούν έως και τρεις επιβάτες.

Αλλά και ο χώρος των αποσκευών των 448 λίτρων είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσα από τα ανταγωνιστικά SUV και μπορεί να φθάσει έως και τα 1.166 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, το ZS έρχεται στην χώρα μας με δύο έξυπνες επιλογές σε κινητήρες βενζίνης (υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση). Υπάρχουν δύο επιλογές σε κινητήρες, ένας τετρακύλινδρος VT-i των 1,5 λίτρων με απόδοση 106 ίππων και ένας τρικύλινδρος turbo με 111 ίππους και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο.

Και τα δύο μοτέρ είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και αθόρυβη λειτουργία, ενώ παράλληλα είναι οικονομικοί σε καύσιμο και τηρούν τις προδιαγραφές Euro 6.

Εκμεταλλεύονται δε στο μέγιστο βαθμό και το υπόλοιπο μηχανολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου, με το πολύ στιβαρό πλαίσιο και τις άνετες αναρτήσεις για να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο SUV που απολαμβάνει κανείς να οδηγεί είτε στην πόλη είτε σε μεγάλα ταξίδια.

Χάρη δε και στην μεγάλη απόσταση από το έδαφος είναι εξίσου ικανό και απολαυστικό και εκτός δρόμου, όπου και πάλι η σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση απορροφά κάθε ανωμαλία, κρατώντας ξεκούραστο και χωρίς άγχος τον οδηγό και τους επιβάτες.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθεί η υπεραξία της μάρκας αλλά και η φροντίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας έτσι ώστε να δημιουργηθεί το “πακέτο” που πλησιάζει το τέλειο. Το πρώτο πράγμα από αυτά είναι οι μεγάλες εγγυήσεις: 7 χρόνια ή 150.000 χιλιόμετρα για τα μηχανικά μέρη, αριθμοί που αποτελούν σημείο αναφοράς πλέον για την ελληνική αγορά.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έχει φροντίσει να εξασφαλίσει έναν μεγάλο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων, έτσι ώστε να μην χρειαστεί ο καταναλωτής να περιμένει επί μήνες το όχημά του.

Μάλιστα, μέσα από το πλήρες και πανελλαδικής κάλυψης δίκτυο της MG, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να κάνει test drive έτσι ώστε να αποκτήσει και προσωπική άποψη για το αυτοκίνητο.

Για το τέλος αφήσαμε αυτό που μάλλον είναι και η επικεφαλίδα σχετικά με το MG ZS, την τιμή του. Με κόστος για την βασική έκδοση τα 18.950 ευρώ πρόκειται ασφαλώς για μία επιλογή που δημιουργεί νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά, προσφέροντας την απόλυτη λύση για όποιον αναζητά ένα πλήρες και μοντέρνο SUV για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειάς του.

Δεν χωρά αμφιβολία λοιπόν ότι το MG ZS είναι αυτή την στιγμή η πιο έξυπνη επιλογή, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει πάρα πολλά για τα χρήματα που ζητά.

Με χώρους και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας, με εξαιρετική ποιότητα και πλούσιο εξοπλισμό και με οδηγικό χαρακτήρα προσαρμοσμένο στα δεδομένα του Ευρωπαίου καταναλωτή, το ZS δείχνει ξεκάθαρα ότι το όνειρο της απόκτησης ενός νέου και σύγχρονου αυτοκινήτου δεν είναι πλέον άπιαστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: MG ZS 1.5 VT-i (+video)
Η MG στην Ελλάδα: Οδηγούμε το νέο MG4
Αρχίζει η πραγματική εισβολή των Κινέζων;