Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αρχίζει η πραγματική εισβολή των Κινέζων;

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αρχίζει η πραγματική εισβολή των Κινέζων;

ΝΕΑ

Αρχίζει η πραγματική εισβολή των Κινέζων;

ΝΕΑ

Η SAIC σχεδιάζει τη δημιουργία εργοστασίου στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Η SAIC Motor, η μεγαλύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, προγραμματίζει την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

Την προηγούμενη χρονιά, οι πωλήσεις της SAIC Motor στην ευρωπαϊκή αγορά ξεπέρασαν τις 100.000 οχήματα. Με την αύξηση του όγκου των εξαγωγών της εταιρίας, η κατασκευή μιας βιομηχανικής μονάδας για την τοπική παραγωγή αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί σε προτεραιότητά της σύμφωνα με τον Γιου Ντε, αναπληρωτή πρόεδρο και αρμόδιο διευθυντή της SAIC Motor για τις διεθνείς πωλήσεις.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η SAIC, που έχει την έδρα της στη Σανγκάη κατέγραψε πωλήσεις 530.000 οχημάτων στο εξωτερικό, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 40%.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των οχημάτων της εταιρίας στο εξωτερικό ξεπέρασαν το 1,01 εκατομμύριο μονάδες το 2022, ενώ αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν το 1,2 εκατομμύριο μονάδες τη χρονιά που διανύουμε.

H πιο επιτυχημένη μάρκα της SAIC στην Ευρώπη είναι η MG που τους πρώτους πέντε μήνες του έτους πούλησε 74.943 αυτοκίνητα, ενώ το best seller της είναι το μικρό SUV ZS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ευρώπη στηρίζει την… Κίνα στις πωλήσεις
Μεγαλύτερο από Boxster θα είναι το MG Cyberster
Ποιοί είναι κατά τη Ford οι πιο επικίνδυνοι ανταγωνιστές της;