Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Καταγγελία για παράβαση της οδικής ασφάλειας στα ΚΤΕΛ

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καταγγελία για παράβαση της οδικής ασφάλειας στα ΚΤΕΛ

Fleet Cars

Καταγγελία για παράβαση της οδικής ασφάλειας στα ΚΤΕΛ

Fleet Cars

Την παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών για τις εργασιακές συνθήκες στα ΚΤΕΛ ζήτησε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Advertisement
Advertisement

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στις εργασιακές συνθήκες των ΚΤΕΛ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).  Μάλιστα η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι παραβιάζονται οι κανόνες της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ απαλλαγμένοι από τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού ΚΤΕΛ (π.δ 246/2006), έχουν θέσει το σύνολο του προσωπικού υπό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας και προσπαθούν να εκτελέσουν το δημόσιο έργο της συγκοινωνίας, παραβιάζοντας τους κανόνες που αφορούν το  αγαθό της οδικής ασφαλείας και της ασφαλούς μεταφοράς του επιβατικού κοινού.

Advertisement
Advertisement

Μέτοχοι οδηγοί μεταπηδούν από λεωφορείο σε λεωφορείο άλλων μετόχων, των οποίων το προσωπικό τελεί σε αναστολή σύμβασης, παραβιάζοντας όλα τα στάνταρ ασφάλειας και κάθε κανόνα της νομοθεσίας, με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση, το μεγαλύτερο κέρδος και την απομάκρυνση για όσο  δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των εργαζόμενων, με εξαρτημένη σχέση εργασίας  από την επιχείρηση, των οποίων την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και μέρους των αποδοχών έχει αναλάβει το κράτος».

Η ΟΣΜΕ ερωτά – μεταξύ άλλων – τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών «έως πότε οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ θα τελούν υπό καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας;» και «έως την περάτωση της διαδικασίας, έγκρισης και κατάθεσης του νέου κανονισμού των ΚΤΕΛ, θα ισχύουν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού ΚΤΕΛ (π.δ 246/2006);».

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους

Τέλος τα ταξίδια με το παλιό αυτοκίνητο…

Advertisement

Αλλάζουν οι δασμοί στα αυτοκίνητα! – Στη Βουλή το νομοσχέδιο