Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεταφορά κατοικίδιου: Πότε είστε ασφαλείς στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεταφορά κατοικίδιου: Πότε είστε ασφαλείς στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Μεταφορά κατοικίδιου: Πότε είστε ασφαλείς στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η Volvo με νέα έρευνα αποδεικνύει το πόσο πιο ασφαλείς είναι οι μετακινήσεις με τα κατοικίδια περιορισμένα μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

 

Η Volvo έχει δείξει εδώ και χρόνια την ευαισθησία της απέναντι στα κατοικίδια και την ανάγκη της ασφαλούς μετακίνησής τους. Με μια νέα έρευνα που διεξήγαγε, απέδειξε πως η ασφάλεια των μετακινήσεων πλήττεται ιδιαίτερα όταν τα κατοικίδια δεν είναι περιορισμένα μέσα στο αυτοκίνητο. Στην έρευνα που διεξήγαγε η Volvo, συμμετείχαν 15 οδηγοί με τα κατοικίδια σκυλιά τους. Σε ένα πλαίσιο καταγραφής των αντιδράσεων, κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι οδηγοί και τα σκυλιά τους για 30 ώρες ήταν στο δρόμο προκειμένου να καταγραφούν οι αντιδράσεις τους με τα σκυλιά ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και με τα σκυλιά περιορισμένα σε κλουβί ή με ζώνη ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Από την έρευνα αυτή, προέκυψε πως η συμπεριφορά του οδηγού όταν το σκυλί ήταν ελεύθερο μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν αποσπασμένη από την απαιτούμενη παρακολούθηση του δρόμου, σε υπερδιπλάσιες καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που συμμετείχαν στην έρευνα, ασχολήθηκαν με το σκύλο όταν εκείνος ήταν ελεύθερος, 649 φορές, ενώ όταν ήταν περιορισμένος, οι καταγραφές σταμάτησαν στις 274. Στην πρώτη περίπτωση, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού προκλήθηκε από την κυκλοφορία του σκύλου στην καμπίνα και καταγράφηκαν περιπτώσεις που ανέβηκε να κάτσει στα πόδια του οδηγού ή έβγαλε το κεφάλι του από το ανοιχτό παράθυρο.

Advertisement

Η αναγωγή της απόσπασης της προσοχής σε χρόνο, από το σύνολο των 30 ωρών που κράτησε η έρευνα, στα «ελεύθερα» σκυλιά στην καμπίνα ο μέσος όρος ήταν 3 ώρες και 39 λεπτά, ενώ με τα «σκυλιά δεμένα» ο χρόνος αυτός περιορίστηκε στη 1 ώρα και 39 λεπτά. Τέλος, σε ότι αφορά την ηρεμία του οδηγού που μετρήθηκε με την παρακολούθηση του σφυγμού του οδηγού, κατά μέσο όρο με το σκύλο περιορισμένο στην καμπίνα, ο οδηγός είχε από 28 έως 34 παλμούς λιγότερους- απόρροια του αυξημένου στρες που προκαλεί η κυκλοφορία του σκύλου ελεύθερα μέσα στην καμπίνα.

Advertisement