Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά το Πάσχα η νέα Mercedes-Benz E-Class (+video)

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά το Πάσχα η νέα Mercedes-Benz E-Class (+video)

ΝΕΑ

Μετά το Πάσχα η νέα Mercedes-Benz E-Class (+video)

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz ανακοίνωσε την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης της νέας E-Class.

Advertisement
Advertisement

Από τις αρχές της χρονιάς -κυρίως- η Mercedes-Benz δίνει τμηματικά κάποια στοιχεία για την καινούργια E-Class με σκοπό να μας προϊδεάσει για την τεχνολογία και για τον χαρακτήρα που θα διαθέτει το νέο πολυτελές μοντέλο της.

Οι πληροφορίες γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του συνθέτουν την εικόνα ενός προηγμένου οχήμστος το θα είναι καλύτερο από πριν και εξηλεκτρισμένο αναφορικά με τους κινητήρες του.

Πριν από λίγο καιρό, εντός του Φεβρουαρίου, η εταιρεία αποκάλυψε το ταμπλό του το οποίο θα διαθέτει και τη νέα μεγάλων διαστάσεων οθόνη «MBUX Superscreen», η οποία αποτελείται από τρεις επιμέρους. Στο σύνολό της προλαμβάνει αυτή στον πίνακα οργάνων, την κεντρική και μία εμπρός από τον συνοδηγό.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται το περίγραμμα του αμαξώματός του οχήματος. Τώρα, εκπρόσωπος της Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι η έκτη γενιά της E-Class θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Απριλίου. Βάσει όσων γνωρίζουμε, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MRA II» («Modular Rear Architecture II»), την αναβαθμισμένη εκδοχή τής «MRA», η οποία πρόκειται να αντικατασταθεί τα προσεχή χρόνια.

Ωστόσο, αυτή επιτρέπει την τοποθέτηση υβριδικής διάταξης κινητήρων, συνεπώς όλες οι εκδόσεις της νέας E-Class θα έχουν τουλάχιστον σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt τόσο με τους βενζινοκινητήρες όσο και με τους πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι θα έχουν αυξημένη ισχύ και ροπή, συγκριτικά.

Advertisement

Η Plug-in υβριδική εκδοχή της θα διαθέτει μπαταρίες 28,6 kWh χάρη στις οποίες θα μπορεί να διανύει ως αμιγώς ηλεκτρική μια (θεωρητική) απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ., σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement

Η καινούργια E-Class θα έχει περισσότερες κάμερες στο αμάξωμα και στο εσωτερικό της. Αφενός για να βοηθούν τον οδηγό στο έργο του, ενημερώνοντάς τον για την κίνηση και για ενδεχόμενο κίνδυνο και αφετέρου για να ελέγχουν το πρόσωπό του για την περίπτωση που αποσπαστεί η προσοχή του από τον δρόμο.

Σε μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή όταν διαπιστωθεί ότι δεν είναι συγκεντρωμένος, το σύστημα MBUX απενεργοποιεί την προβολή ταινιών ή λοιπών βίντεο στην κεντρική οθόνη και σε αυτή του συνοδηγού, κάτι που επιτρέπεται εν κινήσει αυτή τη φορά. Επίσης, η εσωτερική κάμερα επιτρέπει τη λήψη βίντεο του οδηγού και την ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφόσον το όχημα είναι σταθμευμένο.

Advertisement

Πέραν της τετράθυρης εκδοχής της, η νέα E-Class θα είναι επίσης διαθέσιμη τόσο στη station wagon εκδοχή της (E-Class Estate) και στην All Terrain (E-Class All Terrain) όσο και στην AMG. Η εταιρεία έχει αποφασίσει να σταματήσει την παραγωγή των Coupé και Cabriolet εκδόσεων του μοντέλου για λόγους περιορισμού της γκάμας της γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με Webex η νέα Mercedes-Benz E-Class
Μίνι G-Class από τη Mercedes-Benz
Η Mercedes γιορτάζει τα 60 χρόνια «Παγόδα»