Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η GMA «μπαίνει» και στα ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GMA «μπαίνει» και στα ηλεκτρικά SUV

Mobility

Η GMA «μπαίνει» και στα ηλεκτρικά SUV

Mobility

Όχι ένα αλλά δύο ηλεκτρικά SUV ετοιμάζει η Gordon Murray Automotive αφού μας έδειξε τι μπορεί να κάνει με τα Τ50 και Τ33 που έχουν κινητήρα V12.

Advertisement
Advertisement

Η διάθεση της GMA να ασχοληθεί με τις mainstream προτάσεις της αγοράς, είναι πλέον ξεκάθαρη και γι’ αυτό θα δούμε τα SUV της μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Gordon Murray με την εταιρεία του, εξελίσσει ένα ζευγάρι φιλικά προς τη μαζική αγορά ηλεκτρικά SUV. Μετά τα supercars GMA T50 και GMA T33 με κινητήρα V12, οι ηλεκτρικές SUV προτάσεις της εταιρείας, θα μοιάζουν ιδιαίτερα συμβατικές. Αμφότερα τα ηλεκτρικά SUV θα βασιστούν σε μια πλατφόρμα που εξελίσσεται αυτή την περίοδο για τη συγκεκριμένη χρήση.

Χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες για το τι πρέπει να περιμένουμε, ο Gordon Murray υποσχέθηκε ότι τα δύο αυτά μοντέλα «θα αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε το άγχος της αυτονομίας αλλά και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος».

Advertisement
Advertisement

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί και ως ότι, παρά την πιο οικονομική χρήση τους, τα SUV θα ακολουθούν τις ίδιες αρχές με τα supercars της GMA. Θα είναι ελαφριά, με μαζεμένες διαστάσεις, πολύ προσεγμένη αεροδυναμική και ιδιαίτερα ευέλικτα. Το ένα από τα SUV θα είναι τετραθέσιο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ το άλλο πενταθέσιο με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αμφότερα τα SUV θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τη μέθοδο παραγωγής iStream του Murray η οποία προβλέπει πως η μπαταρία αποτελεί αναπόσπαστο δομικό μέρος του οχήματος, ενώ και το βάρος περιορίζεται στο ελάχιστο με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της οικονομίας στη χρήση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ντεμπούτο για το GMA T.33 με τους 615 ίππους
«Ουρλιάζοντας» στο Goodwood: το ντεμπούτο του GMA T.50 (+video)
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!

Advertisement