Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το ηλεκτρικό Honda S2000

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το ηλεκτρικό Honda S2000

ΝΕΑ

Έρχεται το ηλεκτρικό Honda S2000

ΝΕΑ

Η Honda ετοιμάζεται να γιορτάσει 75 χρόνια ιστορίας και η συγκυρία ευνοεί τα μεγάλα projects. Τι λέτε για ένα ηλεκτρικό sportscar;

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι, ασφαλώς, η πρώτη φορά που τα σενάρια αναβίωσης για το εμβληματικό S2000, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η πιο πρόσφατη αναφορά, προέρχεται από το Car Magazine, σύμφωνα με το οποίο: «Η Honda θα ζαλίσει τον κόσμο, με το πρώτο της ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, αργότερα μέσα στη χρονιά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο μοντέλο θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα e:Ν που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και που θα διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα. Φυσικά, στο πίσω άξονα!

Advertisement
Advertisement

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Honda είχε αποκαλύψει ότι εξελίσσει δύο ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, με στόχο έως το τέλος της δεκαετίας να έχει εμπλουτίσει την γκάμα της με ικανό στόλο ηλεκτρικών μοντέλων.

Πέρσι, μάλιστα, είχε αποκαλύψει, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, δυο teasers για ισάριθμά εμβληματικά αυτοκίνητα του παρελθόντος. Το ένα πιστεύεται ότι είναι η επόμενη γενιά Acura/ Honda NSX και το δεύτερο, που χαρακτηρίστηκε ως “ειδικό”, είναι κατά τα φαινόμενο το ηλεκτρικό S2000.

Advertisement

Γίνεται επίσης λόγος για μια πιθανή σχεδιαστική «παραλλαγή», στο εμπρόσθιο τμήμα, από το Type R και ο Κοτάρο Γιαμαμότο της Honda, θέλησε να θολώσει λίγο τα νερά: «Type R, σημαίνει αγώνες! Είναι η ευχαρίστηση και η οδηγική εμπειρία, που μεταφέρεται στον οδηγό. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να το προσφέρει αυτό και ένα Type R δεν είναι υποχρεωμένο να χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Honda S2000, είχε λανσαριστεί για τη 50η επέτειο της ιστορίας της Honda. Φέτος, με τη συμπλήρωση 75 ετών, είναι πιθανό να αποκαλυφθεί ο ηλεκτρικός διάδοχος του εμβληματικού roadster.

Advertisement

Το αρχέτυπο S2000 είχε λανσαριστεί στην αγορά με μια τιμή 30.000 ευρώ. Το Car Magazine, που επικαλείται την εκτίμηση ειδικών της αγοράς, αναφέρει ότι ένα νέο ηλεκτρικό roadster, θα κόστιζε περίπου τα διπλάσια χρήματα. Για να δούμε, τι θα δούμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρεσκάρισμα για τα Honda Forza 750 και X-ADV
Δοκιμή: Honda Jazz e:HEV Crosstar
Συγκριτική δοκιμή: Honda Civic Type R vs Audi RS 3 vs Hyundai i30 N vs M135i vs VW Golf R