Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μερική αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό Ford

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μερική αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό Ford

ΝΕΑ

Μερική αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό Ford

ΝΕΑ

H συνεργασία της Ford με τον Όμιλο Volkswagen έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Ford βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB» την οποία έχει δημιουργήσει η Volkswagen για τα δικά της αντίστοιχα μοντέλα. Η συνεργασία των δύο εταιρειών σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και πέρυσι τον Μάρτιο εντατικοποιήθηκε.

Τότε ορίστηκε ότι η Ford θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Από τη συγκεκριμένη συμφωνία η εταιρεία θα είχε πρόσβαση σε μια σύγχρονη βάση χωρίς να έχει επωμιστεί το οικονομικό βάρος τής εξέλιξής της, ενώ η Volkswagen θα κερδίσει από τη δημιουργία μεγαλύτερου αριθμού αυτής. Όπως έγινε γνωστό η γερμανική εταιρεία θα κατασκευάσει 1,2 εκατομμύρια μονάδες τής «MEB», δηλαδή διπλάσιες από αυτές που υπολόγιζε αρχικά.

Advertisement
Advertisement

H Ford ανακοίνωσε ότι στις 21 Μαρτίου θα παρουσιάσει επίσημα το καινούργιο μοντέλο της που βασίζεται σε αυτή. Μέχρι τότε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου αποκαλύπτει κάποιες λεπτομέρειες από το αμάξωμά του.

Σε αυτές μπορούμε να δούμε ότι έχει μεγάλη σε διαστάσεις μάσκα η οποία διαθέτει έντονες εγκάρσιες γραμμές και σχετικά μεγάλο άνοιγμα στον εμπρός προφυλακτήρα. Ωστόσο, στις φωτογραφίες φαίνεται σκεπασμένο και ένα δεύτερο σκεπασμένο όχημα το οποίο είναι διαφορετικό.

Προς το παρόν έχει ξεκαθαριστεί ποιο από τα δύο θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες η Ford -ενδεχομένως να εκπλήξει και να εμφανίσει και τα δύο. Όπως και να ‘χει, θα το δούμε κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα επένδυση από τη Ford για την αυτόνομη οδήγηση
Νέα έκδοση Ford Puma ST με 1.000 κυβικά (+τιμή)
Η Ford επιστρέφει στο Pikes Peak με ηλεκτρικό βαν