Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford επιστρέφει στο Pikes Peak με ηλεκτρικό βαν

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford επιστρέφει στο Pikes Peak με ηλεκτρικό βαν

ΝΕΑ

Η Ford επιστρέφει στο Pikes Peak με ηλεκτρικό βαν

ΝΕΑ

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στην ανάβαση Pikes Peak του 2023 με το ηλεκτρικό SuperVan 4.

Advertisement
Advertisement

Ίσως η πιο εικονική ανάβαση στον κόσμο είναι το Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η διοργάνωση πραγματοποιείται για περισσότερα από 100 χρόνια και αποτελεί την απόλυτη πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα οχήματα που παίρνουν μέρος.

Η Ford είναι από τις εταιρείες που έχουν πάρει αμέτρητες φορές μέρος στο διάσημο Pikes Peak και από ότι φαίνεται θα το επιχειρήσει ξανά το 2023. Η ανακοίνωση της Ford Performance αναφέρει ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει φέτος στην ανάβαση με το ηλεκτρικό βαν SuperVan 4 με στόχο να σπάσει το ρεκόρ της διαδρομής στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Το Ford SuperVan 4 θα αναλάβει να οδηγήσει ο κάτοχος του ρεκόρ ανάβασης Romais Dumas. Το 2018 ο Dumas ήταν εκείνος που οδήγησε το VW ID.R στην επιτυχία σπάζοντας το ρεκόρ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ έχει πάρει μέρος 7 φορές στο Pikes Peak. Όσο για το SuperVan 4, πρόκειται για ένα πανίσχυρο όχημα το οποίο διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η ισχύς από τους ηλεκτροκινητήρες αναμένεται να ξεπερνάει τους 2.000 ίππους με την μετάδοση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Η μπαταρία είναι υψηλής απόδοσης 50 kWh, ενώ έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων που κρατάνε χαμηλά το βάρος. Ο κλωβός ασφαλείας έχει προδιαγραφές της FIA, ενώ διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην ανάβαση. Το φετινό Pikes Peak θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου και φυσικά ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει το θηρίο της Ford.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα κοστίζει η νέα Ford Mustang;
Η Ford κάνει τα αυτοκίνητά της… πολύπριζα!
Ford: Νέου τύπου μπαταρίες για την Mustang Mach-Ε

Advertisement