Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Tέλος οι V8 στις ΗΠΑ για το 2022

Ελλάδα 4:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Tέλος οι V8 στις ΗΠΑ για το 2022

ΝΕΑ

Mercedes: Tέλος οι V8 στις ΗΠΑ για το 2022

ΝΕΑ

Η Mercedes σταματά την παραγωγή σχεδόν όλων των V8 κινητήρων (οχτώ κυλίνδρων) για τα μοντέλα του 2022 λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα προμηθειών.

Advertisement
Advertisement

Η αιτία για την διακοπή της παραγωγής υποθέτουμε πως αφορά το πρόβλημα με την παραγωγή των ημιαγωγών (Microchips).

 

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια όταν ακυρώθηκε, στις ΗΠΑ, η παραγγελία μίας Mercedes-AMG GT R, μοντέλο 2022. Αμέσως μετά δημοσιοποιήθηκε και μία μεγάλη λίστα ακυρώσεων παραγγελιών στην Αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης «Reddit».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, σχεδόν όλα τα οχήματα Mercedes με κινητήρα V8, συμπεριλαμβανομένων όλων των AMG του 2022, δεν πρόκειται να παραδοθούν στις ΗΠΑ. Ο λόγος για αυτό συνδέεται, αλλά δεν περιορίζεται σε, ζητήματα παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού.

Advertisement

Ο κατάλογος των  μοντέλων περιλαμβάνει τις: AMG C63, AMG E63, GLE 580, AMG GLE 63, AMG GLS 63, GLS600 Maybach, G550 και AMG G63 και μόνο τα S580 και S580 Maybach θα παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους. Μέχρι τώρα η Mercedes Αμερικής δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει κάτι, ενώ δεν είναι «καθαρό» αν η ακύρωση είναι παροδική ή θα ισχύσει για όλο το 2022.

Λέτε να ισχύσει το ίδιο και στην Ευρώπη; Αν έχετε παραγγείλει ένα από τα παραπάνω μοντέλα, ρωτήσετε τον αντιπρόσωπο της περιοχή σας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG GT R Roadster της Posaidon είναι ένα τέρας 893 ίππων
Mercedes AMG G-Class με V12 από τη Brabus
Mercedes AMG C63 Black Series; Ίσως ναι…