Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes και Nio δεν θα συνεργαστούν. Για την ώρα…

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes και Nio δεν θα συνεργαστούν. Για την ώρα…

ΝΕΑ

Mercedes και Nio δεν θα συνεργαστούν. Για την ώρα…

ΝΕΑ

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες διέψευσαν τις πληροφορίες για μνημόνιο συνεργασίας, αλλά όχι τις συνομιλίες.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz και η Nio αρνήθηκαν ότι είχαν συνομιλίες για μια συμφωνία, που θα έβλεπε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύει στην κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. με αντάλλαγμα την τεχνολογία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nio, Γουίλιαμ Λι συζήτησε την πιθανή συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes , Όλα Καλλένιους, νωρίτερα φέτος, ανέφεραν στο Reuters δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος.

Οι συνομιλίες δεν έφτασαν σε ένα επιθυμητό στάδιο, όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την τεχνολογία που θα μεταφερθεί και τις πιθανές οικονομικές επενδύσεις, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες δεν ήθελαν να κατονομαστούν, καθώς το θέμα είναι ιδιωτικό.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πηγές είπε ότι η πρόταση δέσμευσης αντιμετώπισε αντίσταση στη Mercedes και ότι ήταν πολύ πιθανό η συνεργασία να μην προχωρήσει.

Όταν επικοινώνησε με τη Nio, η απάντηση για την επιβεβαίωση των συνομιλιών ήταν αρνητική, με τους εκπρόσωπους της κινεζικής εταιρείας να αποκαλούν «αναληθείς» τις πληροφορίες, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Mercedes ανέφερε, σε ξεχωριστή απάντηση, ότι ενώ δεν υπήρχαν σχέδια συνεργασίας με τη Nio, αλλά δεν αρνήθηκε τις συνομιλίες των δύο CEO:  «Ο Όλα Καλλένιους βρίσκεται σε συνεχή τακτικό διάλογο με διάφορους ηγέτες και συναδέλφους του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του Γουίλιαμ Λι».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Fiat Eco Bonus με σημαντικό όφελος
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)
Το κουπέ Tesla Model 3 θα μπορουσε να ήταν έτσι (+video)