Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQA: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει

Ελλάδα 13:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQA: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει

ΝΕΑ

Mercedes EQA: Πότε έρχεται και πόσο θα κοστίζει

ΝΕΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την άφιξη της αμιγώς ηλεκτρικής EQA στις ελληνικές αντιπροσωπείες – Πόσο θα κοστίζει;

Advertisement
Advertisement

Σε ρυθμούς… πλήρως ηλεκτρικούς κινείται η Mercedes, η οποία προχωρά στη σταδιακή αποκάλυψη των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που ανήκουν στην οικογένεια EQ.

Πιο πρόσφατο μέλος είναι η εντυπωσιακή EQA, η οποία βασίζεται στη GLA και συνιστά το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη.

Σε πρώτο στάδιο, το φως της δημοσιότητας είδε η βασική έκδοση EQA 250, η οποία «φορά» έναν ηλεκτροκινητήρα των 190 ps (375 Nm ροπής), και μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 66,5 kWh.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία του μοντέλου, βάσει WLTP αποτυπώνεται σε 426 χλμ., η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,9 sec, η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 χλμ./ώρα, ενώ φέρει εξαιρετική αεροδυναμική, την οποία επιβεβαιώνει ο συντελεστής 0,28 Cd.

Σχεδιαστικά, το νεότευκτο μοντέλο παραπέμπει σε GLA, αλλά έχει υιοθετήσει και μια σειρά στοιχείων που αναδεικνύουν την ηλεκτρική της υπόσταση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι μπλε λεπτομέρειες στους κεντρικούς προβολείς, η οριζόντια λωρίδα στη μάσκα σε… ρόλο φωτεινής υπογραφής όπως και η κλειστή μαύρη γρίλια.

Advertisement

H EQA θα παράγεται σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού (Progressive Electric art, Amg Line), ενώ από τη βάση της γκάμας θα ενσωματώνεται ως στάνταρ το σύστημα πολυμέσων MBUX με εξαιρετικά γραφικά και πληθώρα δυνατοτήτων εξατομίκευσης.

Advertisement

Το μοντέλο θα έρθει στην Ελλάδα την προσεχή άνοιξη (2021). Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του NewsAuto, η τιμή της EQA 250 στη χώρα μας θα βρεθεί κοντά στα 45.000 ευρώ μετά και το όφελος από την κρατική επιδότηση.

Σημειώνεται πως σε μεταγενέστερο στάδιο θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, ακόμα πιο ισχυρές και με μεγαλύτερη αυτονομία.

 

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της Mercedes EQA

Mercedes-Benz: Παραγωγή 2 νέων ηλεκτρικών SUV στις ΗΠΑ

Mercedes-Benz: Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2022