Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της νέας Mercedes EQA (video)

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της νέας Mercedes EQA (video)

ΝΕΑ

Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της νέας Mercedes EQA (video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό… αδερφάκι της GLA, κάνει διακριτή την παρουσία του χάρη στις τρίχρωμες ζάντες, τα ενοποιημένα φωτιστικά σώματα και την καθαρότητα των γραμμών της.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες ώρες πριν, η Mercedes αποκάλυψε την ολοκαίνουρια EQA, ένα compact SUV το οποίο συνιστά το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας “EQ” και θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά την προσεχή άνοιξη.

Το μοντέλο συνιστά το… εξηλεκτρισμό αδερφακί της GLA, με τα δύο μοντέλα να «πατούν» πάνω στην ίδια πλατφόρμα MFA. Η συγγένεια, ωστόσο, μεταξύ GLA και EQA δεν σημαίνει πως απουσιάζουν οι σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, στο εμπρός τμήμα εδράζεται μια μαύρη κλειστή γρίλια, πάνω στην οποία φιλοξενείται το λογότυπο της εταιρείας από τη Στουτγάρδη. Όμορφη νότα συνιστούν και τα όμορα της γρίλιας φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται από μια λεπτή οριζόντια λωρίδα, η οποία δημιουργεί μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή. Την… εξηλεκτρισμένη προσωπικότητα της EQA, μάλιστα, τονίζει η μπλε λεπτομέρεια που ενσωματώνεται στους κεντρικούς προβολείς.

Στα πλευρά επικρατούν οι καθαρές γραμμές που συναντώνται και στην GLA, ενώ το μεγάλο highlight συνιστούν οι εντυπωσιακές ζάντες, οι οποίες μπορούν να είναι δίχρωμες αλλά και τρίχρωμες.

Η πίσω όψη της Mercedes EQA είναι εξίσου εντυπωσιακή με την μπροστινή. Μια πλατιά λωρίδα ενώνει τα φωτιστικά σώματα, με την πινακίδα κυκλοφορίας να είναι τοποθετημένη στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Το μοντέλο, θα διατεθεί αρχικά στην έκδοση EQA 250, η οποία τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 190 ps και 370 Nm ροπής. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 66,5 kWh, η οποία χαρίζει στο μοντέλο 486 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Όσον αφορά, τέλος, τις εκδόσεις εξοπλισμού, αυτές είναι οι Progressive (βασική), Electric Art και AMG Line.

Δείτε την εκλεπτυσμένη εμφάνιση της Mercedes EQA στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης: