Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQ Power: H ολοκληρωμένη γκάμα των plug-in hybrid

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes EQ Power: H ολοκληρωμένη γκάμα των plug-in hybrid

ΝΕΑ

Mercedes EQ Power: H ολοκληρωμένη γκάμα των plug-in hybrid

ΝΕΑ

H Mercedes έχει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα των PHEV μοντέλων της αγοράς, από την compact A-Class μέχρι και το πολυτελές SUV, GLE.

Advertisement
Advertisement

Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας των 102 ίππων προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα, δηλ. Η μέγιστη ροπή από στάση, κάνουν τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους.

Για παράδειγμα, η A 250 e (μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,6-1,4 λτ. / 100 χλμ., εκπομπές CO2 συνδ. 36–32 γρ / χλμ., κατανάλωση ενέργειας συνδ. 15,3–14,8 kWh / 100 km) ολοκληρώνει το κλασικό σπριντ 0–100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Ακόμη και με τη αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα – περισσότερο από αρκετό για να σημειώσει καλή πρόοδο στον αυτοκινητόδρομο εντός των ορίων ταχύτητας των περισσότερων χωρών χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η εμβέλεια του ηλεκτροκινητήρα υπερβαίνει τα 70 χιλιόμετρα (NEDC). Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.

Από την άλλη, στην περίπτωση της GLE 350 de 4MATIC (μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3–1,1 λτ. / 100 χλμ., εκπομπές CO2 34-29 γρ / χλμ., μεικτή κατανάλωση ενέργειας 28,7–25,4 kWh / 100 χλμ.) η μέγιστη απόδοση είναι 136 άλογα με τελική ταχύτητα έως 160 km / h.

Advertisement

Στη νέα γκάμα μοντέλων της E-Class, η Mercedes-Benz προσφέρει επτά διαφορετικά plug-in hybrid μοντέλα (λιμουζίνες και στέισον-βάγκον), με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και κίνηση στους πίσω ή και στους 4 τροχούς.

Advertisement

H ηλεκτρική αυτονομία των C-Class, και E-Class είναι περίπου 50 χιλιόμετρα, ενώ η GLE προσφέρει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα. Ιδιαίτερα σημαντική για την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας είναι η αυξημένη ονομαστική χωρητικότητα 13,5 kWh. Η μπαταρία της GLE μπορεί να αποθηκεύσει έως και 31,2 kWh. Σε ένα wallbox με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), μια άδεια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως στο σπίτι σε περίπου 1,5 ώρα (GLE: 3 ώρες 15 λεπτά).

Βρείτε εδώ όμως τα πλεονεκτήματα στο να οδηγείτε την ολοκληρωμένη γκάμα των EQ Power μοντέλων της Mercedes

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes EQS κυκλοφορεί και στον ψηφιακό κόσμο (video)
Mercedes-Benz EQ: Δυναμικά, αθόρυβα και ηλεκτρικά
Mercedes-Benz: Τα πλεονεκτήματα να οδηγείτε… ηλεκτρικά & Plug-in Hybrid