Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mercedes-Benz EQB: Η ηλεκτρική 7θέσια GLB

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQB: Η ηλεκτρική 7θέσια GLB

Mobility

Mercedes-Benz EQB: Η ηλεκτρική 7θέσια GLB

Mobility

Το τρίτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της μελλοντικής σειράς 10 μοντέλων EQ της Mercedes-Benz, είναι το EQB και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η οπτική συγγένεια με την GLB είναι εμφανέστατη.

Advertisement
Advertisement

Η GLB θα είναι προφανέστατα η βάση πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η ηλεκτρική αντίστοιχη σε μέγεθος πρόταση της Mercedes-Benz.

Όπως συνέβη στην περίπτωση της Mercedes-Benz EQV που είναι το ηλεκτρικό αντίστοιχο της V-Class, έτσι και με τη GLB η οικογένεια EQ θα μεγαλώσει κι άλλο στο άμεσο μέλλον. Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο κατά τη διαδικασία δοκιμών σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες της Μercedes-Benz EQB που αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, εθεάθη στη Σκανδιναβία, κοντά στον Αρκτικό κύκλο. Η ομοιότητες με την GLB είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Η μάσκα- αεραγωγός του κινητήρα είναι ανενεργή και διακρίνεται κάτω από το καμουφλάζ, ενώ διαφορετική θέση έχει και η πίσω πινακίδα κυκλοφορίας. Κάπως έτσι αναμένεται να ολοκληρώνονται και οι διαφορές στο τελικό προϊόν έναντι της GLB.

Advertisement
Advertisement

Το EQB θα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σχεδίασης των μοντέλων Mercedes-EQ συμπεριλαμβανομένης μίας μάσκας με ενσωματωμένη φωτεινή μπάρα και μπλε τόνους μέσα στους προβολείς, ενώ το πίσω μέρος θα έχει επίσης μια φωτεινή ράβδο που «συνδέει» τα πίσω φώτα. Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αλλά το μοντέλο πιθανότατα θα χρησιμοποιεί παρόμοιο κινητήρα με το μικρότερο EQA, το οποίο βασίζεται στην GLA. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα και η EQB θα έχει ισχύ 272 ίππων στη διάθεση του οδηγού της, με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh που θα είναι αρκετή για να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων. Οι φήμες πάντως, θέλουν την EQB να προηγείται της EQA σε ότι έχει να κάνει με την παρουσίαση των μοντέλων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Mercedes-Benz: Έρχονται 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Δοκιμή: Mercedes EQV 300 Extra Long

Advertisement

Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo