Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Megazilla: Ο κινητήρας θηρίο της Ford (video)

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Megazilla: Ο κινητήρας θηρίο της Ford (video)

ΝΕΑ

Megazilla: Ο κινητήρας θηρίο της Ford (video)

ΝΕΑ

Η Ford Performance μέσα από ένα video που κυκλοφόρησε πρόσφατα ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του θηριώδους V8 Godzilla των 7.3 λίτρων που θα ονομάζει Megazilla.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος V8 κινητήρας Godzilla 7.3 που δημιούργησε η Ford για να συνοδεύει τα μεγάλα Heavy Duty pick-up μοντέλα της μπήκε πολύ γρήγορα στο στόχαστρο αρκετών βελτιωτών που είδαν σε αυτόν την ιδανική βάση για τη δημιουργία εξαιρετικά ισχυρών αυτοκινήτων. Σήμερα η ίδια η Ford φανερώνει τα σχέδιά της για την δημιουργία μιας ακόμα ισχυρότερης έκδοσης του κινητήρα που θα έχει την ονομασία Megazilla.

Σε video που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ford, ο Mike Goodwin της Ford Performance ανακοίνωσε πως το τμήμα υψηλών επιδόσεων εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα μυστικό σχέδιο αφήνοντας βέβαια να εννοηθεί πως θα πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του Godzilla ο οποίος στην παρούσα μορφή του αποδίδει 435 ίππους. Ο Goodwin δεν φανέρωσε τους στόχους που έχουν τεθεί σε επίπεδο απόδοσης για τον νέο ισχυρότερο Megazilla όμως είναι σαφές πως η χωρητικότητα των 7.3 λίτρων αφήνει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για τον V8. Άλλωστε ήδη ένας από τους ανεξάρτητους βελτιωτές που έχουν ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο κινητήρα έχει καταφέρει εύκολα να αγγίξει τους 790 ίππους.

ford-megazilla-v8

Advertisement
Advertisement

Όπως συμβαίνει και με πολλούς δυνατούς κινητήρες της Ford οι οποίο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για την εφαρμογή τους σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων έτσι και ο Godzilla (όπως και μελλοντικά ο Megazilla) προσφέρεται προς πώληση ως μεμονωμένη μονάδα έναντι 8.150 δολαρίων στις ΗΠΑ. Βέβαια στην παρούσα φάση προβλέπεται ο συνδυασμός του αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford. Ωστόσο στο πλαίσιο της εξέλιξης που έχει ξεκινήσει η Ford Performance προχωρά και η ανάπτυξη των κατάλληλων εξαρτημάτων ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία του και με χειροκίνητο κιβώτιο το οποίο φυσικά προτιμάται σε πολλές μετατροπές.

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Ford Mustang Mach 1 με 475 ίππους

Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα γίνει best seller

Advertisement

Με αυτό το Ford Bronco του 1975, μπορεί και να ξεχάσετε το νέο! (VIDEO)

 

 

Advertisement