Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μεγαλύτερο μοτέρ το επόμενο Toyota GT 86

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με μεγαλύτερο μοτέρ το επόμενο Toyota GT 86

ΝΕΑ

Με μεγαλύτερο μοτέρ το επόμενο Toyota GT 86

ΝΕΑ

Περισσότερη δύναμη αναμένεται να έχει η επόμενη γενιά του Toyota GT 86, σύμφωνα με νέες αναφορές που μας έρχονται μαζί με μερικές ακόμη πληροφορίες από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα και σύμφωνα με τους The Japan Times, η επόμενη γενιά του GT 86 που θα εξελίξει ξανά η Toyota σε συνεργασία με την Subaru, θα φέρει έναν μεγαλύτερο boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, έναντι του δίλιτρου του σημερινού μοντέλου. Η υπετροφοδότησή του είναι επίσης μία πιθανότητα, με την Subaru να έχει έχει ένα τέτοιο μηχανικό σύνολο απόδοσης 260 ίππων και 38,3 κιλών ροπής το οποίο και βλέπουμε στο Subaru Acsent. Για να φέρει ωστόσο turbo το επόμενο GT 86 θα πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή, σύμφωνα και με δηλώσεις του αρχιμηχανικού Tetsuya Tada που είναι υπεύθυνος και για την εξέλιξη της Toyota Supra.

Όσον αφορά στα δυναμικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς του κουπέ των Ιαπώνων, οι Japan Times αναφέρουν ότι το κέντρο βάρους αναμένεται να είναι ακόμη πιο χαμηλά από ,ότι σήμερα με ευεργετικές επιπτώσεις στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που η Toyota θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους boxer κινητήρες της Subaru.

Η επόμενη γενιά αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021 και να συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο Gumna της Subaru.

Advertisement
Advertisement

2017-toyota-gt86-640