Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη και ακόμη πιο εντυπωσιακή η νέα BMW X5

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγαλύτερη και ακόμη πιο εντυπωσιακή η νέα BMW X5

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη και ακόμη πιο εντυπωσιακή η νέα BMW X5

ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε πριν λίγη ώρα η νέα, 4η γενιά της BMW X5, η οποία μεγαλώνει σε διαστάσεις, αποκτά ακόμη περισσότερα συστήματα τεχνολογίας και συνοδεύεται από ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και diesel, για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της στην κορυφή των SUV της μάρκας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με τη σχεδίαση, η νέα X5 εξελίσσει το γνώριμο design των SUV της BMW υιοθετώντας ένα μακρύτερο κατά 36 χλστ. αμάξωμα (4.922 χλστ.), το οποίο παράλληλα είναι πλατύτερο (2,004 μέτρα) και πιο υψηλό (1,745 μέτρα). Αυξημένο κατά 42 χλστ. είναι και το μεταξόνιο των 2.975 χλστ.

Στις γραμμές της νέας Χ5 ξεχωρίζουμε την μεγάλη χρωμιωμένη εμπρόσθια γρίλια της μάσκας, αλλά και τον νέο προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές (για την έκδοση M Sport). Όπως συνέβη και με τη νέα X3, έτσι και εδώ υπάρχουν πιο κάθετες κολώνες και μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες που τονίζουν και την πρακτικότητα του μοντέλου. Πίσω από την άλλη διακρίνονται τα νέα μεγάλα φώτα, αλλά και ο σπορ προφυλακτήρας με τις τεράστιες απολήξεις της εξάτμισης.

Περνώντας στην καμπίνα των επιβατών η νέα BMW X5 εκπέμπει το hi-tech υπόβαθρό της υιοθετώντας έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη μεγέθους 12,3 ιντσών, αλλά και δίπλα του ψηλά στην κονσόλα, μια αντίστοιχα μεγάλη (με διαγώνιο επίσης 12,3 ιντσών) οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

Advertisement
Advertisement

X5 new 640 (3)

Αρκετά εντυπωσιακό είναι και το πάνελ για τον κλιματισμό στο κέντρο της κονσόλας, που ομαδοποιείται μαζί με τους κεντρικούς χρωμιωμένους αεραγωγούς. Χρώμιο συναντούμε και σε άλλα τμήματα του εσωτερικού, μαζί βέβαια με τα υψηλότερης ποιότητας δέρματα για το ταμπλό, τα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών.

Στους χώρους, όπως προείπαμε λόγω και της αύξησης των διαστάσεων, αναμένεται η νέα X5 να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα για τους επιβάτες της. Το πορτ-μπαγκάζ των 645 λίτρων έχει σχεδόν ίδια χωρητικότητα με πριν (-5 λτ.), όμως με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορεί να φθάσει τα 1.860 λτ. Φυσικά, η νέα X5 θα είναι και προαιρετικά 7θέσια.

Advertisement

X5 new 640 (4)

Προχωρώντας στους κινητήρες, η γκάμα αποτελείται από 4 μοτέρ, 2 βενζίνης και 2 diesel. Στην πρώτη περίπτωση οι επιλογές είναι o 3λιτρος, 6κύλινδρος TwinPower Turbo των 340 ίππων και ο 4.4 lt. V8 TwinPower Turbo των 462 ίππων. Στο diesel συναντούμε τον 3λιτρο, 6κύλινδρο TwinPower Turbo των 265 ίππων, αλλά και τον κορυφαίο 3λιτρο, 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με 4 turbo (!) της X5 M50 d, ο οποίος αποδίδει 400 άλογα ισχύος και 760 Nm ροπής.

Advertisement

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive, ενώ θα υπάρχει και σύστημα τετραδιεύθυνσης, μπλοκέ πίσω διαφορικό, προαιρετικά αερανάρτηση με δυνατότητα χαμηλώματος ή ανύψωσης της απόστασης από το έδαφος και πολλά άλλα.

X5 new 640 (1)

Η BMW έχει δημιουργήσει τέλος ένα πακέτο off road που προσθέτει ένα εκτός δρόμου look, την αερανάρτηση, ειδικά προεπιλεγμένα set up οδήγησης για κίνηση στο χώμα, ρύθμιση τετρακίνησης και κιβωτίου για πιο off road χρήση, προστατευτικές «ποδιές» και πολλά άλλα.

Advertisement

X5 new 640