Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλα κέρδη για την Toyota, δυσοίωνες προβλέψεις για το αύριο

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλα κέρδη για την Toyota, δυσοίωνες προβλέψεις για το αύριο

ΝΕΑ

Μεγάλα κέρδη για την Toyota, δυσοίωνες προβλέψεις για το αύριο

ΝΕΑ

Εξαιρετικά τα οικονομικά δεδομένα για την ιαπωνική εταιρεία που είδε τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά για το οικονομικό έτος που μας πέρασε.

Advertisement
Advertisement

Οι ιθύνοντες πάντως κρατούν μικρό καλάθι για το 2022.

Το οικονομικό έτος έκλεισε στις 31/3 και η Toyota είναι σε θέση να ανακοινώσει τα οικονομικά της στοιχεία με κάθε λεπτομέρεια. Από αυτά προκύπτει πως o ιαπωνικός όμιλος είχε καθαρά ετήσια κέρδη ύψους 24,61 δις. δολαρίων σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Μαζί με τη θυγατρική Lexus πωλήθηκαν συνολικά 8,23 εκ. αυτοκίνητα από την 1/4/21 μέχρι 31/3/22, με το στόχο για το τρέχον έτος να είναι 8,85 εκ. αυτοκίνητα.

Αυτός ο στόχος πολύ δύσκολα πάντως θα επιτευχθεί, καθώς την περασμένη χρονιά οι Ιάπωνες ήταν απολύτως έτοιμοι στο θέμα των ημιαγωγών και τα έβγαλαν πέρα έναντι σε ακρίβεια και ελλείψεις. Οι προβλέψεις δεν είναι τόσο ευχάριστες όσο η περασμένη οικονομική χρονιά, με τις τιμές των πρώτων υλών να έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε που γέμισε τις αποθήκες της ηToyota.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως ανέβηκαν κατά 7,6%, δείχνοντας κυρίως την ετοιμότητα των γραμμών παραγωγής και την προνοητικότητα των ανθρώπων πριν από μία διετία προτού ξεσπάσει η μεγάλη κρίση σε ελλείψεις. Η ίδια οξυδέρκεια τώρα εστιάζει στην ακρίβεια και στα αλυσιδωτά προβλήματα που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τους περιορισμούς του Covid-19 και το παγκόσμιο κύμα ακρίβειας που επικρατεί.

Ταυτόχρονα η Toyota γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει μείνει πίσω όσον αφορά τον ηλεκτρικό της στόλο, ανακοινώνοντας μεγάλες επενδύσεις ώστε να μειώσει την ψαλίδα σε σχέση με τη VW. Ο μεγάλος της αντίπαλος είναι ήδη πολλά βήματα μπροστά με επενδύσεις σε μπαταρίες και νέες τεχνολογίες, με την Toyota να αντιπαρατάσσει τις κορυφαίες της πωλήσεις σε υβριδικά μοντέλα. Από ότι φαίνεται όμως ούτε αυτά χωρούν στο ηλεκτρικό αύριο και οι Ιάπωνες έχουν ήδη δηλώσει πως μέχρι το 2030 το 1/3 των πωλήσεων της θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για να δούμε…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Ισχυρό πλήγμα λόγω της έλλειψης ημιαγωγών
Απίστευτο: Η Toyota πρέπει να κατασκευάσει 1 εκατ. αυτοκίνητα το Μάρτιο
Πως να γίνετε ο μάγος του drift χωρίς κανένα κόπο (+video)

 

Advertisement