Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με V12 μοτέρ η μελλοντική Aston Martin DBX

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με V12 μοτέρ η μελλοντική Aston Martin DBX

ΝΕΑ

Με V12 μοτέρ η μελλοντική Aston Martin DBX

ΝΕΑ

Οι V12 κινητήρες αποτελούν… είδος προς εξαφάνιση στα SUV, όχι, όμως, και για τη μελλοντική Aston Martin DBX.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη γραμμή παραγωγής της DBX, γνωστοποιώντας πως το πρώτο αυτοκίνητο είναι έτοιμο για τον τυχερό ιδιοκτήτη του.

Πηγή τροφοδοσίας του μοντέλου συνιστά ο 4.0λιτρος twin turbo V8 της AMG ο οποίος κινεί τόσο τη Vantage όσο και την DB11 και αποδίδει 550 ίππους και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

Λίγους μήνες μετά, έρχονται στο προσκήνιο νέες πληροφορίες που αφορούν τη μελλοντική εκδοχή του SUV της βρετανικής πολυτελούς εταιρείας. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως εντός της επόμενης τριετίας θα λανσαριστούν τρεις ακόμα εκδόσεις της Aston Martin DBX.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για μια plug-in υβριδική έκδοση που θα «φορά» ένα κινητήριο σύνολο της Mercedes AMG, μια έκδοση με έναν υβριδικό V6 κινητήρα, αλλά και μια… μη εξηλεκτρισμένη, η οποία θα τροφοδοτείται από έναν V12.

Σημειώνεται πως τα SUV με V12 μοτέρ αποτελούν… είδος προς εξαφάνιση, με μοναδικό «εκπρόσωπο» την Rolls-Royce Cullinan, ενώ μπορεί να… φορεθεί και από το επερχόμενο SUV της Ferrari, την Purosangue.

Advertisement

Οι βλέψεις της Aston Martin για την DBX είναι μεγάλες, με τους ανθρώπους της εταιρείας να αποβλέπουν σε 6.000 πωλήσεις. Πρόκειται για ένα νούμερο διπλάσιο από τις συνολικές πωλήσεις της μάρκας εντός του 2020.

Υπενθυμίζεται πως η Daimler αύξησε στο 20% το μερίδιό της στην Aston Martin, στο πλαίσιο μιας ύστατης προσπάθειας της τελευταίας να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη και να επωφεληθεί από τις εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες του γερμανικού ομίλου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
«Βαφτίσια» για το μονοθέσιο της Aston Martin!
Ηλεκτρική «επίθεση» από την Aston Martin
Κινητήρας της Mercedes-AMG στην Aston Martin Valhalla

 

Advertisement