Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με τέρμα το… γκάζι κινούνται οι οδηγοί της Αττικής!

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τέρμα το… γκάζι κινούνται οι οδηγοί της Αττικής!

ΝΕΑ

Με τέρμα το… γκάζι κινούνται οι οδηγοί της Αττικής!

ΝΕΑ

Τον Ιούλιο μόνο στην Αττική βεβαιώθηκαν 15.671 παραβάσεις από τις οποίες 800 σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς καμία σύνεση φαίνεται να κινούνται οι οδηγοί στην Αττική αδιαφορώντας για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και για την οδική ασφάλεια καθώς όπως αποδείχθηκε οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν σε κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας τον Ιούλιο στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 15.671 παραβάσεις από τις οποίες 800 σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες από αυτές, οι 1.666 παραβάσεις, αφορούσαν σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι 1.214 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 639 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, οι 219 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος εκ των οποίων οι 39 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 347 για χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 174 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και οι 55 για επικίνδυνους ελιγμούς.

Ωστόσο πέραν των παραβάσεων τον Ιούλιο καταγράφηκαν και 16 θανατηφόρα τροχαία με 17 νεκρούς, 16 σοβαρά με 21 σοβαρά τραυματίες και 586 ελαφρά τροχαία με 680 ελφρά τραυματίες. Συνολικά τον Ιούλιο στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 619 τροχαία ατυχήματα με 718 παθόντες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Advertisement

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε μία ημέρα ελέγχθηκαν 1.000 οχήματα και κόπηκαν 234 κλήσεις!
Που κόπηκαν 716 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα σε 24 ώρες;
Η πιο αποτελεσματική Τροχαία δεν είναι αυτή που κόβει τις περισσότερες κλήσεις

Advertisement