Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα ανακριτικά van που απέκτησε η ΕΛΑΣ

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτά είναι τα νέα ανακριτικά van που απέκτησε η ΕΛΑΣ

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα ανακριτικά van που απέκτησε η ΕΛΑΣ

ΝΕΑ

Τα νέα οχήματα θα οδηγηθούν σε υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη 7 οχήματα ειδικής χρήσης τύπου van προστέθηκαν στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία εντάσσονται στο στόλο της ΕΛΑΣ και αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα αυτοκίνητα που επέλεξε η ΕΛΑΣ ως νέα ανακριτικά αφορούν στο γνωστό Citroen Jumpy που κινείται από ένα πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου απόδοσης 120 ίππων και διακρίνεται για την πολύ μεγάλη οικονομία καυσίμου και γενικότερα το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.

Advertisement
Advertisement

H μεγάλη καμπίνα του Citroen Jumpy έχει μετατραπεί σε ένα άνετο κινητό γραφείο όπου θα ανακρίνονται οι ατίθασοι οδηγοί ή όσοι εμπλέκονται σε κάποιο τροχαίο δυστύχημα.

Επίσης το κεντρικό υποβραχιόνιο αποτελεί μία περιστρεφόμενη βάση στήριξης  για  αντικείμενα όπως υπολογιστές και tablets ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και ειδικές βάσης στήριξης για smartphones και tablets.

Τα οχήματα κατανέμονται σε Αιτωλία, Ακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν ακόμα 64 οχήματα ιδίου τύπου και επιπλέον 255 οχήματα.

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διπλοκάμπινα, van αλλά και νέα περιπολικά απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία
Αυτά είναι τα νέα περιπολικά που απέκτησε η ΕΛΑΣ
Ιδού τα νέα Ιαπωνικά περιπολικά που παρέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.