Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo βασισμένο στο VW ID.1

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo βασισμένο στο VW ID.1

ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo βασισμένο στο VW ID.1

ΝΕΑ

Το Skoda Citigo (εδώ απεικονίζεται σε ηλεκτρική έκδοση Citigo-e) αναμένεται να αποκτήσει έναν νέο και αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο, αδελφό του επίσης επερχόμενου Volkswagen ID.1.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen εξελίσσει μια μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας MEB, που ονομάζεται MEB-entry, το αυτοκίνητο που προκύπτει από αυτή είναι πιθανό να πάρει το όνομα ID.1. Τώρα, ο νέος πρόεδρος της Skoda Thomas Schäfer, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει μια αντίστοιχη έκδοση και από πλευράς της Skoda, χτισμένη πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

«Σίγουρα θα προσπαθούσαμε να ακολουθήσουμε», είπε. «Αν η πλατφόρμα είναι εκεί διαθέσιμη, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι έξυπνο πάνω σε αυτή – σίγουρα θα φτιάξουμε κάτι εντελώς διαφορετικό σχεδιαστικά σε σχέση με το VW”, τόνισε.
“Είναι η καλή πλευρά της οικογένειας, το προνόμιο να είσαι μέλος της, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τα πάντα μόνος σου”, πρόσθεσε.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να αποτελέσει μια έκδοση χαμηλού κόστους της μεγαλύτερης MEB, κάτι που σημαίνει μήκος σχεδόν 4 μέτρα – παρόμοιο μήκος δηλαδή με το σημερινό VW Polo. Τα στελέχη της VW στοχεύουν σε λογική τιμή εκκίνησης, οπότε η Skoda πιθανότατα να κατέβαινε ακόμη χαμηλότερα. Η Volkswagen φημολογείται επίσης ότι σχεδιάζει ένα SUV με βάση την μικρότερη πλατφόρμα MEB, πιθανότατα για τα μοντέλα που θα ονομαστούν ID.2.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο Schäfer προειδοποίησε ότι δεν θα ήταν πιθανό να δούμε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης από τη Skoda μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, με την εταιρεία του να επικεντρώνεται πρώτα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού crossover Enyaq το επόμενο έτος, ακολουθούμενο από ένα μικρότερο μοντέλο hatchback.

«Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα αυτή τη στιγμή είναι να πάμε παρακάτω με το Enyaq, που αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα, μετά, μαζί με την ομάδα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε με τη σειρά μας ένα όχημα πόλης».

Ο Schaffer υπαινίχθηκε επίσης ότι ένα ηλεκτρικό μεσαίο οικογενειακό, περίπου ίδιου μεγέθους με το Octavia, θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποια στιγμή μετά το 2025, ενώ το όνομα Octavia θα συνεχιστεί ως μέρος των ηλεκτρικών σχεδίων της Skoda και μετά το 2030. «Το Octavia είναι το βασικό μας μοντέλο” είπε.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:

Video Skoda Citigo e iV: Το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς

Advertisement

Ηλεκτρικό Skoda Citigo: Sold out στην Τσεχία

Πρώτη δοκιμή: Skoda Citigo e iV 83PS

 

Advertisement